POSCCE: Primele contracte de finantare pe Axa 1 semnate in Regiunea Nord-Est

ADR_nord_est.jpg

ADR_nord_estAgentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a semnat la finele saptamanii trecute primele contracte de finantare in calitate de Organism Intermediar desemnat pentru implementarea la nivelul Regiunii Nord-Est a Axei Prioritare 1 – Un sistem de productie inovativ si ecoeficient din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Prin intermediul celor 15 contracte semnate pana acum vor fi realizate investitii in valoare de peste 25 milioane lei ce vor fi valorificate de intreprinzatori din judetele Bacau, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Cele 15 intreprinderi mici si mijlocii din Regiunea Nord-Est vor beneficia de aproximativ 13,3 milioane lei finantare din fonduri nerambursabile in cadrul celui de-al patrulea apel de proiecte al Operatiunii 1.1.1.

Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, prin investitii tangibile si intangibile pentru IMM. Alte 73 de proiecte ce vizeaza dezvoltarea sectorului productiv vor primi in curand finantare prin intermediul contractelor ce urmeaza a fi semnate la sediul ADR Nord-Est, in zilele urmatoare.

Incepand cu luna martie 2013, cand Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a preluat atributiile de Organism Intermediar pentru implementarea la nivelul Regiunii Nord-Est a Axei Prioritare 1 din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice au fost procesate 169 contracte de finantare aflate in diverse stadii de implementare si au fost introduse in SMIS datele aferente acestor contracte, recuperandu-se astfel intarzierile.

ADR Nord-Est a finalizat etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii pentru 208 cereri de finantare preluate de la AM POSCCE, 185 de cereri fiind declarate conforme in aceasta etapa. Pana in acest moment, a fost derulata etapa de evaluare tehnico-financiara pentru 140 de proiecte realizata cu experti independenti, pusi la dispozitie de Ministerul Fondurilor Europene.

OI POSCCE din cadrul ADR Nord-Est a efectuat 35 de vizite de monitorizare, a finalizat prelucrarea a 24 cereri de rambursare primite de la beneficiarii de finantare POSCCE – Axa 1 a caror valoare eligibila insumeaza aproximativ 17 milioane lei din care peste 11 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila POSCCE.

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.