POSCCE: Renault, Dacia si ADR Sud, parteneri in Polul de competitivitate auto Muntenia

Dacia_ADR.jpg

Dacia_ADRLa Pitesti s-a semnat actul aditional pentru acordul de parteneriat privind pachetul integrat de proiecte al Polului Auto Muntenia, prin care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a devenit membra in Consiliul Director.

Promotorii constituirii polului de competitivitate in domeniul automobilelor sunt SC Renault Technologie Roumanie SRL si SC Automobile Dacia SA.

Prezent la ceremonia de semnare a documentului, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a multumit pentru invitatia de a participa la procesul decizional in cadrul acestui proiect atat de important pentru regiunea noastra, declarand ca “in calitate de membra in Consiliul Director al Polului Auto Muntenia, Agentia se va implica cu toata expertiza pe care o detine in acest proiect, contribuind cat mai mult la consolidarea mediului de afaceri din regiunea noastra”.

Acesta a mai adaugat ca “suntem in pragul debutului unui nou ciclu financiar 2014 – 2020, iar asteptarile societatii romanesti fata de noile Programe operationale sunt foarte mari. Noi speram ca, folosind toata experienta din toate domeniile, la toate nivelurile, national si regional, sa pornim de la inceputul celui de-al doilea semestru depunerea de proiecte, astfel incat sa absorbim cat mai multe fonduri”.

In cea de-a doua jumatate a lunii decembrie 2013, Autoritatea de Management pentru POSCCE a aprobat spre finantare pachetul integrat de proiecte depus de Polul Auto Muntenia, care a obtinut un scor total de 104,5 puncte, in urma evaluarii tehnice si financiare. Proiectele, ce vor primi un sprijin financiar nerambursabil in valoare de 68,5 milioane de lei, sunt urmatoarele:

  • Investitii nr. 1 “Cresterea capacitatii Automobile Dacia de a raspunde noilor cerinte ale pietei prin produse inovative”
  • Investitii nr. 2 “Cresterea capacitatii RTR de a dezvolta vehicule noi inovative si competitive”
  • Proiect de cercetare: “Cercetarea si dezvoltarea de sisteme electrice, electronice, termice si tehnologii inovative pentru alternative de mobilitate durabila, pentru cresterea eficientei energetice a vehiculelor, in scopul reducerii emisiilor poluante si imbunatatirii confortului termic pentru pasageri”
  • Proiect SOFT nr. 1 “Coordonarea, monitorizarea si raportarea privind implementarea proiectelor si a strategiei de dezvoltare a Polului Auto Muntenia”
  • Proiect SOFT nr. 2 “Pregatirea proiectelor – etapa esentiala in obtinerea fondurilor nerambursabile”
  • Proiect SOFT nr. 3 “Management strategic pentru dezvoltarea si operationalizarea polului de competitivitate”
  • Proiect SOFT nr. 4 “Elaborarea unei strategii privind dezvoltarea IMM-urilor prin Pol, gestiunea competentelor si stimularea resurselor umane din Pol”
  • Proiect SOFT nr. 5 “Elaborarea strategiei de comunicare si promovare a Polului si desfasurarea activitatilor de comunicare si promovare identificate prin strategie, inclusiv crearea unui portal/ site al Polului”.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Ce alti poli de competitivitate s-ar putea constitui cu ajutorul POSCCE (sau alt program european similar)? Spune-ti parerea in sectiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.