POSDRU 2007-2013: Beneficiarii pot solicita prelungirea duratei de implementare pentru proiectele finantate

calendar.jpg

lansare-programeDin dorinta de a evita riscul de pierdere a unor fonduri europene importante, Guvernul a decis semnarea unui Memorandum prin care sunt propuse masuri pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene destinate Romaniei. In acest sens, s-a decis ca unele proiecte finantate prin POSDRU sa poata fi implementate pe o perioada mai mare de timp.

Astfel, pe baza unor cereri motivate din partea beneficiarilor, durata de implementare a proiectelor finantate in cadrul cererilor de propuneri lansate in 2013 si 2014 va putea fi prelungita peste durata maxima de implementare prevazuta in Ghidurile Solicitantului – Conditii Specifice, dar nu mai tarziu de 31.12.2015.

Prin aceasta masura se vor finaliza, in bune conditii, proiecte importante. In anul 2013, Autoritatea de Management pentru POSDRU, in colaborare cu Organismele Intermediare, a lansat 43 de cereri de propuneri de proiecte, in cadrul carora au fost contractate proiecte in valoare de aproximativ un miliard de euro.

De asemenea, in 2014, AM POSDRU a lansat cereri de propuneri de proiecte sistemice, care contribuie la atingerea unor obiective strategice in anumite sectoare si care vizeaza grupuri tinta clar delimitate, in scopul indeplinirii recomandarilor specifice de tara, a tintelor nationale in contextul Strategiei Europa 2020, sau pentru implementarea unor obiective de politici asumate legal sau prin strategii sectoriale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.