POSDRU: Sanse egale si respect

Muncitoare.png

POSDRU: Cererea de propuneri de proiecte nr. 170 (Axa Prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.3 Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii)

Obiectivul operational din cadrul DMI 6.3. vizat pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este “Prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane.”

Status: INACTIV
Depunere intre: 21.08. – 04.09.2014
Buget total: 50.000.000 euro

Operatiunea orientativa din cadrul DMI 6.3 relevanta pentru prezenta cerere de propuneri de proiecte este “Furnizarea de sprijin si campanii de constientizare privind promovarea culturii sanatatii, combaterea traficului de fiinte umane, a violentei domestice etc.

MuncitoareIn cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, grupul tinta eligibil cuprinde:
1. Femei;
2. Copii in situatii de risc;
3. Victime ale traficului de persoane;
4. Alte grupuri vulnerabile, inclusiv victime ale violentei domestice;
5. Personalul autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv conducerea acestora;
6. Experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea si combaterea si combaterea violentei domestice si traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime ale violentei domestice si traficului de persoane.
7. Voluntari implicati in activitati de sprijin destinate grupurilor vulnerabile.

Activitati eligibile

In conformitate cu prevederile Documentului Cadru de Implementare2007-2013 in cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte sunt eligibile urmatoarele activitati:
1. Campanii pentru cresterea constientizarii si combaterea traficului de persoane si violentei domestice, in special impotriva femeilor si copiilor;
2. Activitati de promovare a principiului egalitatii de sanse si de gen, combaterea violentei domestice si a traficului de persoane adresate autoritatilor publice centrale si locale si partenerilor sociali;
3. Acreditarea/autorizarea programelor de formare/educatie destinate persoanelor din categoriile de grupuri tinta;
4. Formare profesionala si calificare in domeniul incluziunii sociale relevante pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane;
5. Crearea unor mecanisme si implementarea de masuri dedicate prevenirii si combaterii violentei domestice si traficului de persoane, inclusiv centre/unitati dedicate si modalitati discrete de protejare a victimelor violentei domestice si traficului de persoane;
6. Studii si analize asupra bunelor practici privind egalitatea de sanse si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane, dezvoltate in cadrul altor programe la nivel central si local;
7. Sprijin pentru infiintarea grupurilor formale la nivel local (comitete pentru egalitatea de gen, comisii pentru egalitatea de sanse, combaterea violentei domestice si a traficului de persoane etc.) in cadrul carora sa fie examinate bunele practici privind egalitatea de sanse dezvoltate de administratiile locale si de
sectoarele productive locale (inclusiv la nivel national si transnational);
8. Elaborarea de ghiduri pentru o buna intelegere a principiului egalitatii de gen si de sanse si a abordarii integratoare in ceea ce priveste egalitatea de gen si de sanse in administratia publica centrala si locala.

Solicitanti eligibili:

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiar eligibil unic este Departamentul pentru Egalitate de sanse intre Femei si Barbati, ca structura de specialitate a administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Depunerea unei cereri de finantare se realizeaza in parteneriat.

Partenerii eligibili sunt universitati publice in domeniul militar, de informatii, de ordine publica si de securitate nationala.

Durata de implementare a unui proiect va fi cuprinsa intre minim 6 luni si maxim 12 luni.

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de 50.000.000 euro, din care Fondul Social European (contributia comunitara la finantarea acordata) reprezinta 100% pentru beneficiarii ordonatori de credite ai bugetului de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si ai bugetelor fondurilor speciale si entitatile aflate in subordine sau in coordonare finantate integral din bugetele acestora.

Valoarea totala eligibila a proiectelor va fi cuprinsa intre:
· Pentru proiecte strategice: echivalentul in lei a minim 500.000 – maxim 5.000.000 euro
· Pentru proiecte sistemice: echivalentul in lei a minim 5.000.001 – maxim 50.000.000 euro

Sistemul informatic ActionWeb va fi deschis din data de 21.08.2014, ora 10.00, pana in data de 4.09.2014, ora 16.00, sau pana la momentul depunerii cererii de finantare de catre solicitant.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul Solicitantului “Sanse egale si respect”

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: AM POSDRU


Derulati proiecte prin POSDRU? Promovati-le in reteaua site-urilor Arhipelago!

Sunteti interesat de acest subiect ?
Puteti depune o cerere de consultanta sau sa
cautati direct un consultant in catalog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.