Precizare de presa

În legatură cu articolul intitulat “APIA, acuzată de favoritisme”, publicat în Evenimentul Regional al Moldovei, facem precizarea că niciun angajat APIA nu a obligat şi nu va obliga fermierii să se înscrie într-o anumită asociaţie pentru a putea beneficia de Plata Naţională Directă Complementară, specia ovine/caprine.

Pentru corecta informare a fermierilor menţionăm că, potrivit OMADR 98/2010, pot depune cerere atât persoanele fizice cât și persoanele juridice. În cazul în care solicitantul este membru al unei asociaţii de crescători de ovine/caprine legal constituite trebuie să prezinte, în momentul depunerii cererii, o adeverinţă emisă de către asociaţia respectivă, din care să rezulte că este membru al asociaţiei, precum şi efectivele de ovine/caprine pentru care poate solicita prima.

Subliniem că doar respectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute de actul normativ mai sus menţionat condiţionează acordarea primei pe cap de animal, și nu apartenenţa la o anumită asociaţie de crescători de ovine/caprine. Înscrierea într-o asociație de crescători de ovine/caprine nu este obligatorie.

Reamintim că, pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de cel puţin un an până la data de 31 martie 2010.

Totodată, efectivul pentru care se solicită prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în solicitare, în perioada 1 iunie – 31 august 2010.

Termenul limită pentru a solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnic este 31 mai 2010.

A.P.I.A. CENTRUL JUDEȚEAN IAȘI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.