Premierul anunță că peste 7.000 de firme au luat credite prin IMM Invest

ludovic-orban.jpg

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că 7.000 de companii au beneficiat până acum de programul IMM Invest, plafonul atins fiind de 6 miliarde de lei.

”Economia României a fost afectată, ca toarte economiile. În toată această perioadă am luat sistematic măsuri pentru a ajuta companiile, angajații. Am luat măsuri care au urmărit să injectăm lichiditate în companii, să protejăm companiile și angajații”, a afirmat, duminică, la România TV, Ludovic Orban, scrie News.ro. Acesta a oferit date referitoare la IMM Invest.

”Am pornit deja programe economice, cum este programul IMM Invest. Am atins plafonul de 6 miliarde, peste 7.000 de firme beneficiare și deja am atins un plafon de 6 miliarde. Acest plafon va crește și noi și băncile ne-am confruntat cu un val de cereri care au trebuit procesate. Sunt bănci care s-au mișcat foarte bine și bănci care și acum au arătat că nu vor să se implice în finanțarea companiilor, a economiei”, a mai declarat prmierul. În ceea ce privește cele 6 miliarde acordate prin IMM Invest, Premierul a explicat că aproximativ jumătate sunt credite pentru finanțarea companiilor și jumătate pentru capital de lucru.

El a arătat că, în primele cinci luni, rambursările de TVA au fost cu peste 50% mai mari în acest an față de aceeași perioadă a anului trecut s-au decontat concedii medicale de peste 600 de milioane pe lună, în condițiile în care media anului trecut era sub o sută de milioane. ”Toate lucrurile astea, într-un fel, au injectat lichidități în economie”, a mai afirmat premierul.

”Pe scurt, în planul pe care îl pregătim și îl vom lansa în maxim 10 zile, pregătim scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, pentru a le susține…Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.