Premiile Henkel pentru Arta, editia 2013

Premiile_Henkel.jpg

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunta lansarea celei de a douasprezecea editii a Premiului Henkel CEE pentru Arta, competitie dedicata artistilor din 23 de tari din Europa Centrala si de Est.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 7.06.2013
Marele Premiu: 7.000 euro

Conditii de inscriere

Artistii sunt invitati sa isi inscrie in concurs lucrarile din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie.

Premiile_HenkelPentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:

  • Curriculum Vitae si o descriere a activitatii artistice (in limba engleza sau germana);
  • Limita de varsta: 40 de ani (artistul sa nu fi implinit inca varsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc in Austria in decembrie 2013);
  • Numar lucrari care pot fi inscrise: 3-5 reproduceri. Nu se accepta lucrari in original!
  • Pentru lucrarile de arta din sectiunile pictura, desen, fotografie: reproduceri sub forma de fotografii, dosare si/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
  • Pentru lucrarile de arta din sectiunile video si instalatie, lucrarile vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maxima a materialelor de prezentare nu trebuie sa depaseasca 10 minute);
  • Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2010.

Selectia participantilor

Se califica inscrierile din urmatoarele tari: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

In cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala in luna iunie, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local.

Si anul acesta, juriul local va alege un singur artist ale carui lucrari vor intra in procesul de selectie de la Viena.

Castigatorul local va primi si un premiu in valoare de 1.000 euro, oferit de Henkel Romania.

Premiile acordate

Castigatorul va fi recompensat cu un premiu in valoare de 7.000 de euro, dar si cu o expozitie in tara sa natala si o prezentare individuala la MUMOK, Viena.

Valoarea totala a premiului oferit in 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

Premiul este acordat in colaborare cu asociatia KulturKontakt Austria si cu prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK).

Totodata, Henkel CEE acorda si la aceasta editie doua premii aditionale, fiecare in valoare de 2.000 euro: Premiul pentru Tineri Artisti din Europa Centrala si de Sud-Est, acordat in cadrul Programului Artists-in-Residence, sub forma unei burse KulturKontakt Austria si Premiul pentru Tineri Artisti Austrieci.

Arta contemporana romaneasca a fost bine reprezentata in finalele competitiei. Astfel, dupa Dan Perjovschi, in finala de la Viena au mai fost prezenti Cristina David (2011) si la editia din 2012, Anca Benera si Arnold Estefan.

Termen-limita

Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile lor pana cel tarziu 7 iunie 2013 (data postei) la urmatoarea adresa:
HENKEL ROMANIA – Pentru Premiul Henkel CEE pentru Arta, str. Ionita Vornicul 1-7, Sector 2, Bucuresti.

DOCUMENTATIE

Puteti accesa aici pagina oficiala a competitiei.

Finantator: Henkel Central Eastern Europe
Sursa: Henkel.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.