Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala, editia 2013

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Premiul Fundatiei ERSTE premiaza proiecte sociale remarcabile, care produc schimbari semnificative, sunt inovative si sustenabile. Premiul este acordat o data la 2 ani pentru proiectele de integrare sociala din 13 tari europene: Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Replublica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Fundatia ERSTE ofera suport financiar organizatiilor castigatoare (premii in bani), vizibilitate in media, integrarea acestora in retele locale si internationale precum si oportunitati de a se dezvolta in continuare (prin participare la training-uri menite sa le permita dezvoltarea diverselor competente). Obiectivul principal este promovarea si sprijinirea dezvoltarii unei societati incluzive, demne si juste, in care nimeni nu este exclus.

Cum sprijina Fundatia ERSTE organizatiile castigatoare si pe cele finaliste?

Fundatia ERSTE sprijina organizatiile castigatoare cu premii in bani, oferind totodata celorlalte organizatii finaliste numeroase alte beneficii care sa le permita dezvoltarea competentelor organizationale.

Premiile in bani, in valoare totala de 610.000 euro, se acorda pentru:

 • 30 proiecte castigatoare;
 • 2 Premii Speciale din partea Juriului;
 • Premiul Practicienilor.

In plus, castigatorii beneficiaza de suport in relatia cu presa, asigurat de consultanti specializati in Relatii Publice, pe o perioada de 2 ani (iulie 2013-iunie 2015).

Alte beneficii pentru toate organizatiile finaliste:

 • Calitatea de Membru in cadrul Retelei de Integrare Sociala (www.socialintegration.org/network);
 • Recunoastere in media locala si regionala;
 • Integrare in ERSTE Foundation’s NGO Academy;
 • Participare la Ceremonia de Premiere din iunie 2013 din Viena.

Cine poate aplica?

Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala este oferit pentru proiecte de integrare sociala finalizate sau in derulare, care au un impact semnificativ si rezultate concrete si durabile.

Proiectele trebuie sa se desfasoare in una sau mai multe dintre urmatoarele tari: Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia si/sau Slovenia.

Organizatiile eligibile pot fi de orice dimensiune, cu conditia sa aiba identitate legala (organizatie, asociatie, fundatie, institutie publica sau companie non- comerciala cu raspundere limitata).

Mai mult, aplicantul trebuie sa isi arate disponibilitatea de a impartasi deschis inovatiile din cadrul proiectului, pentru a- i inspira pe altii si pentru a contribui la dezvoltarea unei societati civile mai puternice.

Toate proiectele inscrise la Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala sunt evaluate pe baza urmatoarelor criterii:

 • Impactul proiectului in privinta integrarii sociale;
 • Aspect inovator;
 • Eficienta si calitate;
 • Sustenabilitate;
 • Numarul de beneficiari si implicarea acestora.

Pentru a aplica pentru Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala, va rugam sa va inregistrati folosind urmatorul link: www.socialintegration.org/register.

Toate aplicatiile pot fi completate in limba locala, fara ca numarul de proiecte pe care o organizatie le poate inscrie sa fie limitat.

Proiectele se depun pana la data de 11 noiembrie 2012.

Contact:
Crina Marina Morteanu – coordonator regional Republica Moldova si Romanian
Tel. +40722263659, E-mail: [email protected].

Finantator: Fundatia ERSTE
Sursa: Fundatia ERSTE

Website-ul programului
Ghidul programului

 

[caseta-final-fise]

2 thoughts on “Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala, editia 2013”

 1. maria costa spune:

  Buna ziua , Intrebarea mea este:Daca toate aplicatiile pot fi completate in limba locala (romana )cum putem primii , informatii privind inregistrarea si ghidul programului in Limba romana ??
  Cu bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.