Presedintele CJ Tulcea, despre buget: Sunt mari probleme de cofinantari pentru proiecte

Horia-Teodorescu-300x274.jpeg

Consilierii tulceni au aprobat, pe 16 februarie, bugetul judetului pentru anul in curs, in suma de 169,5 milioane de lei venituri si 222,6 milioane de lei cheltuieli, sectiunea de functionare fiind subfinantata (131,2 milioane de lei) si existand probleme si in ceea ce priveste banii pentru cofinantarea proiectelor europene, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu.

“Pe functionare suntem subbugetati. Lucrurile sunt destul de complicate. Sunt convins ca va fi o rectificare cel tarziu in luna iulie. (…) Bugetul este cel mai slab de dupa Revolutie. Nu avem salariile asigurate la Aeroportul Delta Dunarii decat pentru patru luni, la Directia de Asistenta si Protectia Drepturilor Copilului avem lefurile asigurate pana in august, iar la alte institutii subordonate pana in august-septembrie”, a declarat presei, la sfarsitul sedintei CJ, presedintele Teodorescu.

Bugetul pentru anul in curs prevede la capitolul venituri suma de 169,5 milioane de lei, iar la capitolul cheltuieli suma de 222,6 milioane de lei. Din excedentul anilor precedenti, CJ va putea utiliza 53 de milioane de lei pentru dezvoltare.

Teodorescu a afirmat ca a prezentat situatia si membrilor Guvernului. “Daca nu vine o rectificare, problema este grava. La CJ sunt mari probleme de cofinantari pentru proiecte, iar situatia este cunoscuta la nivelul Guvernului si toata lumea stie. Am spus clar ca putem inchide CJ, punem lacatul si plecam acasa”, a mentionat Teodorescu.

El si-a exprimat increderea ca, la prima rectificare bugetara din acest an alocarile financiare vor reveni cel putin la nivelul celor de anul trecut, astfel incat CJ sa poata finanta si activitatile organizate in anii trecuti de asociatiile neguvernamentale, conform legii nr. 350/2005.

“Nu vom deschide finantari pe legea 350. Motivul este deficitul creat prin alocarea bugetara pe echilibrare de la Bucuresti, cele 17 milioane de lei care ne-au fost taiate, din cauza excedentului de acum doi ani. Nu am inteles de ce acest excedent a fost luat in calcul, pentru ca el constituia sursa de cofinantari doar pentru proiecte. Ministrul Finantelor a declarat ca, la rectificare, doreste ca toate unitatile administrativ-teritoriale sa primeasca sume cel putin la nivelul anului trecut, iar asta inseamna ca vor primi plus 17 milioane de lei pe care le-am pierdut”, a mai spus presedintele CJ.

Potrivit acestuia, CJ are 50 de proiecte majore care vor fi realizate din fonduri comunitare atrase prin mecanismul financiar Investitii Teritorial Integrate-Delta Dunarii (ITI-DD).

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top