Prezentare – inSecuritatea mobila – VoIP si telefonia mobila

Pe data de 3 decembrie 2009, în cadrul cursului de Managementul Riscurilor Proiectelor din cadrul ELITEC-Şcoala Economică Postuniversitară (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iaşi), dl.Bogdan Alecu a susţinut o prezentare pe tema “inSecuritatea mobila – VoIP si telefonia mobila“.
Dintre subiectele abordate, amintim:
– Voice Over IP
– Despre securitatea VoIP
– VoIP și telefonia mobilă
– Securitate mobilă
– Securitatea telefoniei
– Securitate dispozitive mobile (prezentare utilitate SmartProtect si Toll Fraud)
– Provocări ale comunicațiilor mobile (prezentare utilitate Nokia NetMonitor)
– Construirea unei retele de telefonie (prezentare proiect personal*)
– DEMO – securitate (vulnerabilitati in mediul VoIP / spoofing VoIP)
Prin amabilitatea lui Bogdan putem oferi spre vizualizare şi download această prezentare.
* Acest poiect implica crearea unei retele de telefonie mobila pentru zonele neacoperite si slab dezvoltate, la costuri mult mai mici (de 20 ori) decat cele oferite de operatori. Proiectul se bazeaza pe folosirea de software open-source si a unor echipamente speciale, ale caror cost se ridica la aproximativ 2000 USD.
Acest studiu are aplicabilitate larga, o astfel de retea avind posibilitatea de a fi folosita in zonele izolate, prin oferirea unei licente locale de catre ANCOM – Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii – sau tarile in curs de dezvoltare. Totodata el poate fi folosit si de catre companii, prin acoperirea cladirilor cu semnal GSM, ceea ce duce la o scadere a costurilor intrucat convorbirile mobile din aceasta retea sunt gratuite (gratuite, in sensul ca nu se iau in considerare costurile aditionale – curent, uzura etc,).
In principiu, se poate acoperi o distanta de 10-15 km cu o astfel de retea. Pe viitor, prin intermediul acelorasi echipamente se poate realiza difuzarea de programe radio/tv in format digital, DVB – Digital Video Broadcasting. Daca este sa extindem si mai mult lucrurile, fiind vorba de comunicatii in format digital, reteaua poate fi integrata in sistemul existent de telefonie al companiilor, sau extinderea ei prin Comunicare Unificata.

Dacă doriţi detalii despre acest proiect şi despre modul în care vă puteţi implica în buna realizare a acestui proiect, contactaţi-ne pentru a vă pune în legătură cu Bogdan.
Accesaţi prezentarea “inSecuritatea mobila – VoIP si telefonia mobila” AICI.

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.