Programul „Sprijin pentru personalul din sănătate implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19”

covid.jpg

Status: Activ
Buget: 120.000.000,00 euro
Termen limită: 15 septembrie 2020

Obiectivul programului: Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii.

Prezentul apel de proiecte finanțează următoarele tipuri de acțiuni / activități eligibile:

Măsuri de sprijin pentru medici, personalul medicosanitar, personalul paramedical și personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Teme secundare FSE:

  • Inovare socială
  • Nediscriminare

Prin activitățile propuse în cadrul proiectului trebuie asigurată contribuția la cel puțin una din temele orizontale de mai jos:
 Dezvoltare durabilă
 Egalitatea de șanse, non-discriminarea etc,- Tema vizează promovarea egalității de șanse, combaterea discriminării pe criterii de origine rasială sau etnică, religie sau credință, handicap, vârstă, gen sau orientare sexuală și a dificultăților de acces de orice tip și asigurarea accesului egal la serviciile de interes general.
 Utilizarea TIC și contribuția la dezvoltarea de competențe digitale.

Tipuri de solicitanți / parteneri eligibili: 
 Ministerul Sănătății, singur sau în parteneriat cu entitati relevante
 Casa Naţională de Asigurări de Sănătate singura sau în parteneriat cu alte entitati relevante

Grup țintă:

Personal implicat in furnizarea de servicii medicale, servicii paramedicale, servicii privind soluționarea situațiilor de urgenta, servicii de transport, dezinfecție, precum si alte servicii eligibile.

Pentru prezentul apel de proiecte, alocarea dedicată atât regiunilor mai puțin dezvoltate cat și regiunii dezvoltate București- Ilfov este este de 120.000.000,00 euro.

Documentație

Website-ul programului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.