Prima creșă din Sânpetru-Brașov se construiește cu fonduri REGIO

cresa.jpg

Un proiect în valoare totală de peste 5,5 milioane lei, le va oferi micuților din comuna Sânpetru, județul Brașov, posibilitatea să meargă, pentru prima dată în această localitate, la creșă. Este vorba de cererea de finanțare cu numele ”Construire creșă în comuna Sânpetru, jud. Brașov”, pentru care a fost semnat azi, la Alba Iulia, contractul de alocare a sumelor nerambursabile prin Axa Prioritară 10 a Programului REGIO 2014-2020 – Obiectiv Specific 10.1 – ce prevede investiții în proiectele ce vizează creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului ante preșcolar şi preșcolar.

Apropierea de municipiul Brașov, cel mai dezvoltat pol urban din Regiunea Centru a dus la creșterea constantă a populației din comuna Sânpetru, care a depășit pragul de 10.000 locuitori și este deja de anvergura unui oraș mic. Administrația publică locală se implică în eficientizarea cheltuielilor din banii publici și completează veniturile locale, pentru a oferii copiilor de vârstă preșcolară din comunitate un centru complet nou pentru educație timpurie. Proiectul finanțat din fonduri europene și bugetul local, pentru copii și familiile lor, pentru a se oferi servicii educaționale moderne și de calitate privind îngrijirea micuților, se va încheia, conform estimărilor edililor până la sfârșitul lunii august 2022. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 5.522.170,70 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 1.261.260 lei, respectiv peste 270.000 euro.

“Prin proiectul semnat azi, Comuna Sânpetru se aliniază demersurilor de îmbunătățire a sistemului de învățământ timpuriu din Regiunea Centru. Avem deja semnate 30 proiecte în regiune pe acest domeniu, în valoare totală de peste 100 milioane lei. Nu numai că se îmbunătățește starea infrastructurii de educație ante-preșcolară pusă la dispoziția copiilor și cadrelor didactice, dar se eficientizează și cheltuielile alocate în acest sens. Acesta este primul dintre proiectele administrației locale din Sânpetru pe acest domeniu, prin care finanțăm cu fonduri europene investițiile în educație. După realizarea lucrărilor de construcție și dotare a noii creșe, comunitatea va beneficia de o unitate de învățământ ante-preșcolar care va oferi părinților, mulți dintre ei tineri veniți din municipiul Brașov și din împrejurimi, să-și crească copiii într-un climat foarte apropiat de cel urban. Activitățile didactice se vor desfășura în condiții mult mai bune și vom oferi valoare comunității locale,” a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.