Prima de casare pentru ”Rabla Clasic” se majorează

rabla.jpg

Prima de casare acordată în Programul “Rabla Clasic” crește, în 2021, de la 6.500 de lei de la 7.500 de lei, iar bugetul pentru Programul “Rabla Plus” se va dubla, până la 400 de milioane de lei, a anunțat într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

“Programul “Rabla Clasic” ajută atât cetățenii, cât și industria autohtonă, prin acele tichete care sunt folosite pentru schimbarea parcului auto. Anul acesta vom modifica prima de casare din program și o să majorăm de la 6.500 la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro, care se vor plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculată, se înscriu la dealer, se casează mașina, se radiază și se scot din circulație mașinile vechi, poluatoare. Tot în cadrul programului “Rabla Clasic” avem două ecobonusuri care vin în completarea sumelor primei de casare și în sprijinul acelor achiziții prin care se cumpără mașini cu tehnologi hibrid. Aici, ecobonusul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GPL, cu emisii sub 96 grame de CO2, se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei”, a spus Tanczos.

Ministrul de resort a adăugat că bugetul programului “Rabla Clasic 2021” va crește cu 10% față de anul anterior, de la 405 milioane de lei la 440 milioane de lei. În cadrul acestui program, o persoană poate primi cumulat cu cele două ecobonusuri maximum 2.250 de euro.

În ceea ce privește ediția din acest an a Programului “Rabla Plus”, bugetul alocat va fi de 400 de milioane de lei, dublu față de suma din anul 2020. “Bugetul de anul acesta permite achiziționarea a 6.600 de mașini full electrice și aproximativ 5.000 de mașini hibride plug-in”, a menționat demnitarul.

“Am văzut care este reacția cetățenilor în momentul în care apare o nouă gamă sau o nouă mașină electrică pe piață. Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoselele României, astfel încât impactul negativ poluator să fie din ce în ce mai mic. În momentul de față, procentul mașinilor electrice în totalul vânzărilor din România se situează undeva la 1% și tocmai de aceea este nevoie de programe naționale și de o implicare mai serioasă a Ministerului Mediului în lansarea acestor achiziții”, a afirmat Barna Tanczos… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.