Primaria Galati va aloca aproape 100 de milioane de euro pentru investitii

finantari-firme-IT_0.jpg

Aproape 100 de milioane de euro vor fi alocati anul acesta in proiecte de investitii pentru dezvoltarea municipiului Galatiului, bani proveniti din bugetul de investitii al orasului, fonduri europene, fonduri guvernamentale, precum si din imprumutul contractat de la CEC, a declarat primarul Ionut Pucheanu.

“Proiectul de buget pe anul 2018 va ajunge in fata consilierilor cu un buget de investitii din fonduri proprii care se va ridica la 36-38 de milioane de lei. Bugetul acesta este completat din banii obtinuti prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) – adica, alti 25 de milioane de lei si alte 75 de milioane de lei din imprumutul pe care il avem contractat, in momentul de fata, cu CEC. Daca mai punem si investitiile care urmeaza a fi facute pe BERD – inca 40 de milioane de lei – vedem ca ne ducem la o suma pe care nu cred ca a avut-o pana acum Galatiul strict pentru investitii“, a spus Pucheanu.

Edilul a precizat ca la acesti bani se adauga cei proveniti din proiectele finantate din fonduri europene. El a adaugat ca municipalitatea va depune, numai pe Programul Operational Regional (POR), proiecte in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. Unul dintre cele mai importante vizeaza resistematizarea strazilor Siderurgistilor si 1 Decembrie.

“Pentru municipiul Galati, pe POR avem peste 60 de milioane de euro. Aici, cel mai mare proiect va fi resistematizarea strazilor Siderurgistilor, 1 Decembrie si cred ca ne ducem si pe Henri Coanda. Va fi facut din doua bucati, a doua bucata insemnand ca daca raman bani necheltuiti de la celelalte municipii din zona de Sud-Est, este posibil sa putem sa avem proiectul finalizat pana in Bariera Traian. Tot pe fonduri europene, vom incepe achizitia celor opt tramvaie noi, despre care am tot amintit. Urmeaza sa trimitem caietul de sarcini spre avizare la ANAP. Am depus proiectul Castrul Roman – 4,5 milioane de euro, incepem sa depunem din ce in ce mai multe blocuri pentru anvelopare. Mi-ar fi placut sa avem mai mult de 19 blocuri”, a mai spus Ionut Pucheanu.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.