Primaria Iasi acorda bani activitatilor pentru tineret

office-594132_1280.jpg

bani_numaratAdministratia Publica Locala din Iasi are intentia de a face demersuri clare in privinta respectarii Legii 350/2006 (Legea Tinerilor) de a constitui incepand cu acest an un Fond destinat activitatilor de tineret in cadrul Bugetului Local.

Reactia a aparut in randul unor consilieri locali dupa organizarea celei de-a doua sesiuni regionale de Consultare si Formare privind utilizarea si accesul la fondurile publice pentru tineret din cadrul proiectului “Tineri pentru Democratie: transparenta si buna guvernare in alocarea si gestionarea fondurilor publice pentru tineret la nivelul autoritatilor publice locale” Iasi, 19-20 octombrie 2015. In urma acesui eveniment, consilierii locali Georgiana Melenciuc si Marius Ostaficiuc au depus la Secretariatul Consiliului Local Iasi o propunere de Hotarare a Consiliului Local prin intermediul careia solicita constituirea in cadrul bugetului Primariei pentru anul 2016 a unui fond dedicat activitatilor de tineret.

Urmatorul pas este ca reprezentantii Primariei Municipiului Iasi sa invite in continuare ONGT-urile la discutii atat pentru a stabili conditiile specifice in care se vor putea accesa banii publici din fondul nou creat, cat si in vederea constituirii Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret, asa cum prevede Legea Tinerilor. De asemenea, valoare fondului destinat activitatilor de tineret va trebui sa reprezinte o imagine realista formata din numarul de ONGT-uri din Iasi, capacitatea de interventie in comunitate a acestora prin initiative sustenabile si mai ales din nevoile reale ale tuturor tinerilor din Iasi.

Consiliul Tineretului din Romania si Organizatiile de Tineret din teritoriu asteapta in continuare o reactie si din partea reprezentantilor Consiliului Judetean Iasi vis-a-vis de necesitatea respectarii prevederilor Legii 350/2006 prin demararea unor actiuni clare de constituire in cadrul acestei institutii a unui Fond pentru activitati de tineret si a Consiliului Consultativ aferent.

Organizatiile de Tineret din Iasi sunt invitate sa se alature intalnirilor si discutiilor cu privire la aplicarea concreta si eficienta a prevederilor Legii Tinerilor. Pentru mai multe informatii, puteti lua legatura cu Monitorul Local CTR, Mircea Meriacri (Tel. 0748.070.928, E-mail. [email protected]).

Sursa: Stiriong.ro
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.