Primăria municipiului Suceava alocă, în acest an, peste 6 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor

7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu.jpg

Zona autostrazii A1 Orastie - Sibiu inchisa pentru remedierea degradarilor produse in zona viaductului Aciliu din judetul Sibiu, duminica, 18 octombrie 2015. Incepand cu 7 septembrie 2015, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) din Romania a restrictionat total traficul rutier intre Nodul rutier Saliste(km 270+020) si Nodul rutier Cunta (km 292+455). OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Municipalitatea va aloca, în acest an, peste 6 milioane de euro pentru reabilitarea străzilor, dar şi pentru asfaltarea unor drumuri de pământ, a declarat primarul oraşului Suceava, Ion Lungu. Edilul a prezentat un număr de 25 de străzi, pentru care vor fi alocaţi 30 de milioane de lei de la bugetul local pe 2019 şi pe care se va interveni prin programul de întreţinere şi reparaţii străzi, subliniind că sunt şi drumuri de pământ, în special în cartierele noi, unde municipalitatea nu poate interveni.

”Municipiul Suceava are marea problemă a drumurilor desfundate, a gropilor. (…) Unele le putem asfalta şi unele nu se pot asfalta, pentru că nu sunt în proprietatea Primăriei, ci a unor investitori imobiliari”, a spus primarul.

În context, Lungu a arătat că locuitorii de pe strada Petre Ţuţea au ameninţat că fac grevă, dar că nu poate face nimic în condiţiile în care dezvoltatorul din zonă vrea teren la schimb dacă se pune problema transferului în domeniul primăriei pentru a se putea asfalta.

Acesta le-a recomandat sucevenilor care locuiesc în zonele cu drumuri de pământ, private, să rezolve legal statutul de proprietate al acestora astfel încât să poată fi transferate, dacă doresc să fie asfaltate de către municipalitate.

Primarul a exemplificat cu noul cartier Lanişte, unde circa 90% din străzi sunt private şi se va asfalta o stradă principală care să adune fluxul de pe străduţele din zonă, la fel ca şi pe Aleea Dumbrăvii din cartierul Burdujeni.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.