Primul apel de proiecte din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)

Programului-National-pentru-Reducerea-Abandonului-Scolar.png

Ministerul Educației a lansat prima rundă a Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAȘ), finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR). Aceasta se adresează unităților de învățământ de stat cu nivel gimnazial care grupează un număr ridicat de elevi în risc de abandon școlar sau cu performanță școlară scăzută. Se estimează ca un număr de aproximativ 1200 de unități de învățământ să depună cereri de finanțare pentru accesarea fondurilor din această schemă de granturi.

PNRAȘ urmărește atingerea următoarelor obiective generale:

a) diminuarea riscului de abandon școlar în cel puțin 25% din unitățile de învățământ participante la Program în perioada 2021—2026, cu încadrarea unității de învățământ într-o categorie de risc mai mic;

b) îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial;

c) creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior.

Pentru evaluarea cererilor de finanțare se dorește utilizarea experților evaluatori din universități cu expertiză în domeniile: științele educației, științe sociale, asistență socială, psihologie, pedagogie. Se poate apela și la expertiza doctoranzilor din domeniile menționate.

Tinând cont de calendarul strâns al competiției (impus prin PNRR), 31 martie 2022 publicarea deciziei de finanțate, vă rugăm să sprijiniți demersul prin participarea la acest proces de evaluare. Înregistrarea evaluatorilor se face prin platforma https://brainmap.ro/evaluator-pnras (nu mai mult de 5 minute), până în data de 15 martie 2022, ora 17:00. Activitatea de evaluare este remunerată, cuantumul este de 150 lei brut/cerere de finanțare evaluată (max.10 pagini). Persoanele care acceptă invitația de a se implica în acest proces de evaluare vor beneficia de o sesiune de formare privind metodologia de evaluare și utilizarea platformei.

Informații detaliate privind această schemă de granturi sunt disponible la adresa www.edu.ro/PNRR. Derularea schemei de granturi se realizează cu sprijinul UEFISCDI. 

Ghidului Solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi (runda 1) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top