Stimulente PC6

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Activitati eligibile

Masurile de stimulare se aplica in urmatoarele situatii:

 • participarea la intalniri internationale pentru redactarea de propuneri de proiecte in forma finala;
 • organizarea in Romania de manifestari cu participare internationala in sprijinul integrarii europene, legate de programele europene de cercetare;
 • imbunatatirea proiectelor nationale si dezvoltarea acestora ca parti componente ale unor proiecte PC 6 finantate prin Comisia Europeana;
 • pentru propuneri de proiecte PC 6 si PC 6 EURATOM eligibile, depuse la Comisia Europeana;
 • pentru proiectele PC 6 si PC 6 EURATOM selectate de catre Comisia Europeana in vederea finantarii.

Responsabilii stiintifici ai propunerilor de proiecte PC 6 – apeluri 2006, pot depune cererile pentru acordarea stimulentelor financiare, pentru urmatoarele categorii:

 • premierea responsabiliilor stiintifici ai propunerilor de proiecte PC6 si PC6 EURATOM eligibile sau selectate de catre Comisia Europeana in vederea finantarii si a managerilor unitatiilor participante;
 • pentru decontarea cheltuielilor de transport international, aplicarea masurii de stimulare prevazute in ordinul 5443/2003, art. 9 lit.a);
 • pentru decontarea cu pana la 50% din cheltuielile de organizare in Romania a unor manifestari cu participare internationala, aplicarea masurii de stimulare prevazute la art. 9 lit.b).
 • Conditii de finantare

  Beneficiarii masurilor de stimulare pot fi responsabilii stiintifici ai propunerilor de proiecte si managerii unitatilor participante la depunerea de propuneri de proiecte si la incheierea de contracte PC 6.

  Prin responsabil stiintific al unei propuneri de proiect se intelege persoana care a initiat, coordonat si condus activitatea de elaborare a propunerii de proiect in calitate de coordonator al acesteia sau al partii ce revine persoanei juridice romane membra a consortiului respectivei propuneri.

  Prin manager al unitatii paticipante se intelege in cazul prezentelor Norme, persoana autorizata si responsabila pentru organizarea si perfectionarea activitatilor de cercetare si cooperare internationala, respectiv directorul stiintific, prorectorul cu cercetarea, prodecanul cu cercetarea, seful de compartiment de cercetare sau cooperare internationala si alte persoane asimilate acestora in unitatile in care aceste functii nu exista si carora echipa de cercetare le recunoaste contributia la proiect.

  In conditiile in care responsabilul stiintific are si calitatea de manager al unitatii participante in sensul celor precizate anterior, masura de stimulare se aplica o singura data doar pentru una din cele doua functiuni.

  Termene limita

  Termenul limita de depunere Cererile pentru stimulente (participarea la PC6 – 2006) este 31 mai 2007.

  Cererile pentru stimulente (participarea la PC6 – 2006) se depun la Directia Integrare Europeana si Cooperari Internationale, etj. 4, camera 422.

  Finantator: Comisia Europeana
  Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
  Informatii suplimentare
  Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.