Programul cultural PATTERNS

Introducere

Fundatia ERSTE a lansat primul sau apel la nivel transnational pentru depunerea propunerilor de proiecte.

Programul cultural PATTERNS se adreseaza organizatiilor non-profit din Europa Centrala si de Sud-Est. Proiectele de cercetare, publicatiile in domeniu, precum si initiativele artistice si culturale sunt considerate ca fiind eligibile pentru finantare.

Obiectivele programului

Actualul obiectiv al programului PATTERNS vizeaza artele frumoase, dar va fi deschis si altor sfere culturale in viitor. In urmatorii zece ani, obiectivul programului PATTERNS va patrunde dincolo de procesul clasic de sponsorizare a proiectelor. Acest program isi propune sa descopere documentatii de baza cu privire la regiunea Europei Centrale si de Sud-Est – inclusiv documentatii noi – precum si sa dezvolte programe si forumuri pentru dezbateri pro si contra; de exemplu, prelegerile sau seminariile si conferintele in acest sens ar trebui sa sprijne procesul de investigatie si cercetare a perioadei de la inceputul anilor 1960 pana in prezent, precum si procesul de informare a opiniei publice cu privire la rezultatele cercetarii.

Solicitanti eligibili

Apelul pentru depunerea propunerilor de proiecte se adreseaza organizatiilor non-profit din Europa Centrala si de Sud-Est care activeaza in sfera programului PATTERNS. De asemenea, sunt invitate sa inainteze propuneri si organizatiile non-profit din alte tari care au in derulare proiecte ce abordeaza probleme intalnite in regiunea Europei Centrale si de Sud-Est, precum si acele organizatii non-profit care au colaboratori in aceasta regiune. Persoanele fizice si partidele politice nu sunt eligibile pentru a obtine subventii.

Activitati eligibile

Analizele culturale si istorice realizate de-a lungul timpului, incepand cu anii 1960, au un rol esential in programul PATTERNS, dar in egala masura este importanta si problematica tranzitiei politice in 1989, precum si confruntarea cu fenomene culturale populare din ultimii 18 ani. Fundatia isi propune sa sustina acele initiative plasate intr-un context local, dar care pun probleme cu privire la aspecte ce depasesc granitele tarii. Scopul ei este sa consolideze structurile si initiativele locale.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este vineri, 11 ianuarie 2008.

Finantator: Fundatia ERSTE
Sursa: Fundatia ERSTE
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.