Programul Cantemir – Sectiunea II – Promovare – Culture to Go

Introducere

Programul CANTEMIR a fost constituit in anul 2006 ca un program de finantare nerambursabila al Institutului Cultural Roman pentru proiecte culturale derulate in mediul international, cu impact pe pietele de profil din strainatate. Din acest an, Programul functioneaza in baza Ordonantei nr. 2/2008.

Obiectivele programului

Pentru anul 2008, obiectivul general al Sectiunii II este promovarea creatiei romanesti de valoare cu scopul de a creste vizibilitatea culturii romane pe pietele internationale si accesul publicului strain la informatia de interes cultural din Romania. De asemenea, se urmareste cresterea interesului pentru patrimoniul cultural romanesc la nivel european si international, prin valorificarea si integrarea acestuia in circuitele internationale.

Solicitanti eligibili

Pot aplica persoane fizice sau persoane juridice de drept public sau privat, romane sau straine, autorizate, respectiv infiintate in conditiile legii romane sau straine, care doresc sa realizeze un proiect cultural.

Activitati eligibile

Sectiunea se adreseaza proiectelor ce promoveaza intens creatia romaneasca existenta (de ex. opere literare, opere de arta, fotografii, piese de teatru, interpretari, obiecte de patrimoniu etc.) prin realizarea unor materiale de promovare cum ar fi CD-uri, DVD-uri, brosuri, site-uri, cataloage, precum si prin organizarea unei serii de evenimente de promovare, cum ar fi lansari, vernisaje, concerte, spectacole etc.

Va fi acordata prioritate proiectelor care prin continut (tema, artisti implicati, autori promovati, etc.) cat si prin forma (titlu, prezentare, ilustrare, etc.) promoveaza atat produsul cultural cat si Romania, intr-o maniera originala.

Proiectele se pot inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale, arhitectura si design, teatru, muzica, dans, film sau patrimoniu cultural.

Conditii de finantare

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie:

  • sa se desfasoare in parteneriat cu cel putin o organizatie culturala, publica sau privata, inregistrata legal (cu personalitate juridica) in tara de desfasurare a proiectului;
  • sa se desfasoare in afara Romaniei. Activitatile care se pot desfasura in Romania sunt cele pregatitoare, de evaluare si de raportare;
  • sa presupuna realizarea si distribuirea unui material de promovare in cadrul proiectului;
  • sa nu fie dintre cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale (in cazul institutiilor publice);
  • sa fie cofinantate de catre solicitant din surse proprii sau atrase, in numerar, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii solicitate de la ICR;
  • sa aiba un buget minim de 57.000 RON;
  • sa nu fi fost respinse in cadrul unor sesiuni de evaluare anterioare ale Programului CANTEMIR.

Bugetul total indicativ disponibil pentru aceasta sectiune este de 902.500 RON. Acesta va fi alocat integral in cadrul primei sesiuni de evaluare a proiectelor. Bugetul aferent celei de-a doua sesiuni de evaluare este cel ramas disponibil in urma organizarii primei sesiuni. in cazul in care bugetul acestei sectiuni se va epuiza dupa prima sesiune de evaluare, a doua sesiune nu se va mai organiza.

Valoarea maxima a finantarii care se poate acorda unui proiect in cadrul acestei sectiuni este de 190.000 RON.

Termene limita
  • 21 martie pentru prima sesiune;
  • 16 mai pentru a doua sesiune; sesiunea a doua se organizeaza in cazul in care fondurile disponibile nu au fost epuizate la prima sesiune.
Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutul Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.