MATRA-KAP

Introducere

MATRA este un program de finantare al Ministerului de Afaceri Externe din Olanda compus dintr-o gama larga de componente ce sprijina procesul de transformare sociala ce are loc in Europa Centrala si de Est. Unul din componentele programului MATRA este Programul de Granturi Mici acordate de Ambasada (Matra Small Embassy Projects Programme) cunoscut si sub denumirea de Matra-KAP.

Matra-KAP este un program implementat prin intermediul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti.

Solicitanti eligibili

Beneficiari in cadrul acestui program sunt organizatii neguvernamentale cu personalitate juridica stabilita in Romania, autoritati publice locale, institutii si agentii.

Activitati eligibile

Activitatile ce pot fi finantate in cadrul programului MATRA trebuie sa poata fi incluse in cadrul uneia sau mai multora din urmatoarele sectoare: legislatie si justitie, administratie publica/ordine publica, informatii publice/media, drepturile omului/minoritati, protectia mediului, intarirea capacitatii ONG-urilor, politici sociale si de ocupare a fortei de munca, sanatate, educatie, cultura, bunastare si dezvoltarea de politici in vederea asigurarii de locuinte.

Exista cateva domenii considerate prioritare, precum: anticoruptie; combaterea traficului de fiinte umane; sustenabilitatea organizatiilor neguvernamentale; initiative legate de diferentele de gen care sa vizeze o schimbare structurala in situatiile existente in sectorul egalitatii de sanse; cultura ca instrument al democratizarii si transformarii sociale; drepturile omului.

Conditii de finantare

Suma maxima care se acorda pentru finantarea unui proiect in cadrul acestui program este de EURO 15,000. Beneficiarul sprijinului acordat trebuie sa contribuie financiar si/sau in natura la implementarea proiectului. Durata de implementare a proiectului nu poate depasi 12 luni.

Termene limita

Data limita de aplicare pentru anul curent este vineri, 20 iunie 2008, data postei.

Finantator: Ambasada Olandei
Sursa: Ambasada Olandei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.