GLISSANDO 2009

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National lanseaza Programul de promovare a turneelor nationale pentru institutiile si companiile de spectacole si/sau concerte, numit in continuare „Glissando”.

Obiectivele programului

Ultimele doua decenii au fost caracterizate de o scadere a numarului de turnee in tara ale institutiilor si companiilor de spectacole si/sau concerte, fapt ce a condus la o slaba cunoastere a vietii culturale pe arii extinse. Cauza principala a acestei situatii fiind de natura financiara, costurile ridicate au descurajat si impiedicat multi manageri ai institutiilor si companiilor de spectacole si/sau concerte sa raspunda favorabil propunerilor de organizare si efectuare de turnee.

In acest sens, Programul „Glissando” prilejuieste diversificarea ofertei cultural-artistice catre comunitati, incurajarea mobilitatii artistilor, cunoasterea de catre un public cât mai larg a valorilor culturale nationale, prin acordarea unui sprijin financiar atât de necesar sustinerii proiectelor de aceasta natura.

Solicitanti eligibili

Conform Art. 2 al Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de
finantare a programelor si proiectelor culturale, cu modificari si completari ulterioare, poate
solicita finantare nerambursabila:
– orice persoana fizica autorizata sau persoana juridica de drept public sau privat romana, infiintata in conditiile legii romane, care depune o oferta culturala, nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local si a respectat obligatiile asumate prin contractele de finantare nerambursabila anterioare;
– orice institutie publica ce depune o oferta culturala pentru realizarea altor proiecte si activitati culturale decat cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale.

Activitati eligibile

Domeniile culturale de referinta:
– Muzica;
– Teatru;
– Dans.

Prin Programul „Glissando” se poate acorda finantare nerambursabila pentru exploatarea/promovarea bunurilor culturale deja existente. Nu se acorda finantare pentru producerea de bunuri culturale.

Conditii de finantare
Suma solicitata pentru finantarea unui proiect/unei actiuni culturale nu poate depasi 50.000 lei. Depasirea acestei sume atrage eliminarea ofertei culturale din licitatie.

Contributia proprie a solicitantului trebuie sa fie de minimum 40% din totalul cheltuielilor.

Termene limita

Pentru moment linia de finantare a fost inchisa pana la noi reglementari.

Finantator: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Sursa: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top