Programul Operational Comun Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013

Introducere

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in calitate de Autoritate Nationala pentru Programul Operational Comun ENPI CBC Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, anunta lansarea primului apel de propuneri de proiecte.

Obiectivele programului

Obiectivul global al programului este de a intensifica si adanci cooperarea de o maniera durabila din punct de vedere al mediului, social si economic intre regiunile Ucrainei si ariile eligibile si adiacente din Ungaria, Slovacia si Romania.

Aria eligibila a programului cuprinde doua judete din Ungaria (Szabolcs-Szatmar-Bereg si Borsod-Abauj-Zemplen), doua regiuni din Slovacia (Kosice si Presov), trei judete din Romania (Satu Mare, Maramures si Suceava) si trei regiuni din Ucraina (Zakarpatska, Ivano-Frankivska si Chernivetska).

Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili sunt administratiile publice locale si asociatii ale acestora, asociatii microregionale si institutiile aflate in subordinea acestora, organizatii non-profit (biserici, fundatii, asociatii, organisme publice, societati de interes public), institutii de invatamant, camere de comert, administratii ale parcurilor naturale, agentii de ocupare a fortei de munca etc.

In cadrul proiectelor trebuie sa participe in calitate de partener cel putin o organizatie din Ucraina si una din cele trei State Membre UE (Ungaria, Slovacia sau Romania) situate in aria eligibila a programului.

Conditii de finantare
Proiectele vor fi finantate prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si din contributia celor trei state membre ale Uniunii Europene iar in cadrul prezentului apel de propuneri de proiecte sunt disponibile fonduri ENPI in valoare de 13.333.333 euro.
Termene limita

Proiectele trebuie depuse exclusiv la Secretariatul Tehnic Comun al Programului, de la Budapesta (VATI, 1016 Budapest, Gellerthegy u. 30-32.), pana la 22 septembrie 2009, ora 14.00 (ora Europei Centrale – Ungaria/Slovacia).

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top