Programul Jean Monnet: Asociatii europene active la nivel european in domeniul educatiei si al formarii

Introducere

Prezenta cerere de propuneri are drept scop acordarea de sprijin pentru activitatile asociatiilor europene in domeniul educatiei si formarii sau care urmaresc un obiectiv care face parte dintr-o politica a UE.

Programul de actiune in domeniul invatarii de-a lungul vietii (“Programul pentru invatarea de-a lungul vietii”) si, mai exact, “subprogramul Jean Monnet” al acestuia, constituie temeiul juridic.

Obiectivele programului

In punerea in aplicare a activitatii de baza 3 a programului Jean Monnet, obiectivele prezentei cereri de propuneri sunt:
– sprijinirea existentei asociatiilor europene de nivel inalt, active in domeniul educatiei si formarii;
– sprijinirea asociatiilor europene care contribuie la punerea in aplicare a programului de lucru Educatie si formare 2010;
– sprijinirea asociatiilor europene care contribuie la sporirea cunostintelor si a gradului de constientizare a procesului de integrare europeana prin educatie si formare.

Solicitanti eligibili

O asociatie europeana este eligibila daca indeplineste urmatoarele conditii:
– este o organizatie non-profit;
– este situata si are personalitatea juridica si sediul de peste doi ani fara intrerupere (la 10 decembrie 2009) intr-una din tarile eligibile (cele 27 de state membre ale UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Turcia);
– desfasoara majoritatea activitatilor sale in statele membre ale Uniunii Europene, in tarile Spatiului Economic European si/sau in tarile candidate;
– exista in calitate de organism care urmareste un obiectiv de interes european general;
– opereaza in domeniul educatiei si al formarii la nivel european si urmareste obiective clare si bine definite stabilite in articolele din statutele sale oficiale;
– desfasoara activitati care sunt compatibile cu prioritatile programului de lucru “Educatie si formare 2010” si/sau contribuie la sporirea cunostintelor si a gradului de constientizare a procesului de integrare europeana prin educatie si formare;
– include asociatii membre cu sediul in cel putin 12 state diferite, membre ale UE. Aceste asociatii membre trebuie sa aiba statutul de “membru titular” (organizatiile membre asociate si observatorii nu sunt considerati “membri titulari”) la nivel transnational, national, regional sau local.

Retineti: persoanele particulare, contractantii individuali, institutiile individuale de invatamant superior sau organismele si institutiile publice care fac parte din structura administrativa a statelor membre nu sunt considerate “asociatii”.

Conditii de finantare
Bugetul orientativ total din partea Comunitatii pentru cofinantarea asociatiilor europene prevazut prin aceasta cerere de propuneri este de 600 000 EUR.

Subventia de functionare maxima acordata pentru un program de lucru anual de 12 luni (corespunzand unui an bugetar) nu va depasi 100 000 EUR.

Perioada de eligibilitate a costurilor pentru un program de lucru de maximum 12 luni incepe intre 1 ianuarie 2010 si 1 aprilie 2010 si nu poate depasi sfarsitul exercitiului bugetar al beneficiarului.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea cererilor pe formularul electronic este 10 decembrie 2009, 12.00 ora Bruxelles-ului, la urmatoarea adresa:

Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura
invatarea de-a lungul vietii: Erasmus, Jean Monnet
Cererea de propuneri EACEA/26/09
Birou: BOU2 3/57
Avenue du Bourget 1
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.