MEDIA 2007: Sprijin pentru sistemul „selectiv” de distributie transnationala a filmelor europene 2010

Introducere

Prezentul anunt pentru o cerere de propuneri are la baza Decizia nr. 1718/2006/CE a Parlamentului European si Consiliului din 15 noiembrie 2006 privind punerea in aplicare a unui program de sprijin pentru sectorul audiovizual european (MEDIA 2007) (1).

Una dintre masurile care urmeaza sa fie puse in aplicare in baza acestei decizii este sprijinirea distributiei transnationale a filmelor europene.

Obiectivele programului

Obiectivul sistemului „selectiv” este de a incuraja si sprijini o distributie transnationala mai larga a filmelor europene recente non-nationale, incurajand mai ales distribuitorii cinematografici sa faca investitii in promovarea si distribuirea corespunzatoare a filmelor europene non-nationale.

Programul urmareste, de asemenea, sa incurajeze stabilirea de contacte intre sectorul productie de si cel de distributie, in vederea cresterii competitivitatii filmelor europene non-nationale.

Solicitanti eligibili

Prezentul anunt se adreseaza societatilor europene ale caror activitati contribuie la realizarea obiectivelor mentionate anterior.

Solicitantii trebuie sa aiba sediul intr-una din urmatoarele tari:
– cele 27 de tari ale Uniunii Europene;
– tarile AELS;
– Elvetia;
– Croatia.

Activitati eligibile

Urmatoarea actiune este eligibila in baza prezentei cereri de propuneri: distributia cinematografica a filmelor de lung metraj non-nationale.

Filmul trebuie sa fie produs, in majoritate, de un producator/producatori cu sediul in tarile participante la programul MEDIA si sa fie realizat, in mare parte, de profesionisti din tarile respective. Filmul trebuie sa fie un film artistic, un film de animatie sau un documentar recent, sa aiba o durata mai mare de 60 de minute si sa provina dintr-o tara diferita de tara de distributie.

Conditii de finantare
Bugetul total disponibil este de 12 250 000 EUR, in functie de disponibilitatea fondurilor pentru exercitiul financiar 2010.

Contributia financiara va fi sub forma unei subventii. Contributia financiara acordata nu va depasi in niciun caz 50% din costurile eligibile. Contributia financiara maxima acordata va fi de 150 000 EUR pe film si tara.

Termene limita

Termenele-limita de depunere a propunerilor sunt 1 decembrie 2009, 1 aprilie 2010 si 1 iulie 2010.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top