Programul “Spatii Verzi” 2011 – Componenta “Arii Naturale Protejate”

Bani pentru promovarea si popularizarea ariilor protejate din Romania

Obiectivele programului

MOL Romania in colaborare cu Fundatia pentru Parteneriat lanseaza si in acest an componenta de finantare “Arii Naturale Protejate”, program ce urmareste promovarea si popularizarea ariilor protejate din Romania cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora in randul comunitatilor locale.

Solicitanti eligibili

Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale din Romania custozi sau administratori de arii protejate si organizatiilor neguvernamentale cu expertiza in ceea ce priveste tematica ariilor protejate (care lucreaza in parteneriat cu administratori, custozi) in parteneriat cu scoli si/sau institutii publice si/sau administratori/custozi de arii naturale protejate din Romania.

Parteneri eligibili:
– organizatii autonome, non-partizane, fara scop lucrativ (non-profit), care functioneaza in Romania conform Ordonantei de Guvern 26/2000;
– administratii ale parcurilor nationale si naturale;
– institutii de invatamant;
– administratii locale, primarii, Agentii de Protectia Mediului;
– administratori de arii naturale protejate.

Activitati eligibile

Activitati/ proiecte eligibile:
Programe tip Junior Ranger – ONG-urile impreuna cu administratorii (custozii) de arii protejate, implica elevii in programe de tip Junior Ranger. Aceste activitati au ca scop implicarea tinerilor in activitati de conservare a biodiversitatii si de protejare a naturii in arii protejate.
Ziua Ariei Protejate – Declararea unei zile din an – ziua ariei protejate respective – activitati organizate cu ocazia acestei zile in comun cu comunitatiile adiacente ariei protejate – menite sa promoveze aria protejata si intreaga zona (ex. activitati de constientizare a importantei biodiversitatii, a ariei respective, beneficiile pentru comunitate, targuri de produse locale, etc.)
Crearea/Amenajarea unor centre de vizitare ale ariilor protejate – infiintarea unor centre de vizitare (in cladiri apartinand comunitatilor adiacente ariilor protejate), amenajarea unor expozitii permanente in centre de vizitare deja existente in parcuri nationale si naturale sau alte arii protejate.
Crearea/Amenajarea unor poteci tematice, interpretative
Infiintarea de poteci tematice, interpretative ce au diferite scopuri: de informare, de educatie, de recreere, siguranta si conservarea resurselor naturale si culturale. Potecile interpretative moderne nu ofera numai informatii dar urmaresc conceptul de a-l implica activ pe observator intr-un proces interactiv de invatare si experienta in si despre natura.
Conditie obligatorie: amenajarea potecilor tematice trebuie efectuate in prima jumatate a proiectului.
Activitati legate de Ziua Internationala a Biodiversitatii – Cu ocazia acestei zile se organizeaza un sir de activitati pe plan international cu scopul de a implica cat mai multe persoane in identificarea si evaluarea numarului de specii de plante si animale intr-o anumita zona.
Activitati comune ale ONG-urilor/ administratiilor/ custozilor de arii protejate si scolilor – (altele decat cele enumerate mai sus).

Proiectele trebuie derulate intr-o perioada maxima de 7 luni (proiectele trebuie finalizate pana la data de 30 octombrie 2011). Data de incepere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 1 aprilie 2011.

Conditii de finantare
Suma disponibila pentru anul 2011 este echivalentul in lei a 100.000 EUR.

Suma maxima ce poate fi ceruta este de 20.000 RON/ proiect.

Contributia organizatiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total al proiectului si poate fi partial sau integral in fonduri si/sau in natura (ex: munca voluntara, comunicatii, cheltuieli legate de sediu, echipamentele puse la dispozitie pentru realizarea proiectelor).

Termene limita

Data limita de depunere a cererilor de finantare: 1 martie 2011, ora 16.00.

Finantator: MOL Romania | Fundatia pentru Parteneriat
Sursa: Fundatia pentru Parteneriat
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.