Program URBACT II

Fonduri nerambursabile pentru stimularea schimburilor de experienta si bune practici intre orase

Obiectivele programului

Obiectivul general al Programului URBACT II vizeaza satisfacerea necesarului de informatii in procesul de eficientizare a politicilor de dezvoltare urbana durabila, prin care toate regiunile europene (din cele 27 de state membre, plus Elvetia si Norvegia) sunt ajutate sa se adapteze viitoarelor tendinte de dezvoltare.

Solicitanti eligibili

Potentialii beneficiari ai acestui apel de proiecte sunt: orasele, regiunile si statele membre, universitatile si centrele de cercetare, relevante in domeniul dezvoltarii urbane.

Activitati eligibile

Retelele tematice aprobate prin acest apel se vor concentra pe promovarea schimbului de experienta si bune practici intre orasele europene, precum si pe construirea de noi instrumente si politici pentru o dezvoltare urbana integrata si durabila. Dincolo de consolidarea si difuzarea de cunostinte practice extrase din retele transnationale, orasele partenere vor avea posibilitatea de a lucra, de asemenea, cu actori locali pentru a dezvolta un plan de actiune local in vederea imbunatatirii politicilor locale.

Proiectele aprobate in urma acestui apel de proiecte vor avea ca rezultate stimularea schimburilor de experienta intre orase si alti actori urbani si capitalizarea cunostintelor si a diseminarii bunelor practici in domeniul dezvoltarii urbane integrate si durabile.

Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte catre Secretariatul Tehnic URBACT II este 15 martie 2012 la 14:00 GMT.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.