Dialog Intercultural 2009

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Obiectivele programului

Principalul obiectiv al programului este evidentierea societatii interculturale contemporane din Romania in contextul unui mediu multicultural european si sustinerea interactiunii culturale in spiritul edificarii unei expresii culturale specifice ale creativitatii culturale, fie ea individuala sau de grup purtator al unui continut, identitati sau profesie cultural-artistica.

Prin Programul “Dialog intercultural 2009” se intentioneaza promovarea activa a diversitatii continuturilor si expresiilor artistice, prin accesul la cunoasterea valorilor culturale autentice din Romania. Multe din aceste legaturi interculturale deja exista si nu pot fi nici fortate, nici eliminate, ele fiind acel aspect al patrimoniului comun, al asemanarii in diversitate, al unicitatii in diversitate.

Solicitanti eligibili

Conform Art. 2 al Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor si proiectelor culturale, modificat si completat, poate solicita finantare nerambursabila:
– orice persoana fizica autorizata sau persoana juridica de drept public sau privat romana infiintata in conditiile legii romane, care depune o oferta culturala, nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local si a respectat obligatiile asumate prin contractele de finantare nerambursabila anterioare;
– orice institutie publica ce depune o oferta culturala pentru realizarea altor proiecte si activitati culturale decat cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale.

Activitati eligibile

Prin program se poate acorda finantare nerambursabila pentru programe/proiecte/actiuni culturale nationale sau internationale de promovare/ exploatare a unui bun cultural, care reprezinta materializarea dialogului intercultural, schimbul dinamic intre culturi. Nu se acorda finantare pentru producerea de bunuri culturale. Proiectele/actiunile culturale urmeaza sa se desfasoare in tara.

Domeniile culturale de referinta pentru program sunt:
-Arte vizuale;
-Cultura scrisa;
-Cinematografie, audiovizual;
-Teatru;
-Muzica;
-Dans.

Conditii de finantare
Suma solicitata pentru finantarea unui proiect/unei actiuni culturale nu poate depasi 100.000 lei. Depasirea acestei sume atrage eliminarea ofertei culturale din concurs.

Acordarea finantarii nerambursabile este conditionata de existenta altor surse de finantare, proprii si/sau atrase de beneficiar, care pot fi asigurate in numerar si/sau in natura.

Contributia proprie a solicitantului trebuie sa fie de minimum 20% din totalul cheltuielilor.

Termene limita

Pentru moment linia de finantare a fost inchisa pana la noi reglementari.

Finantator: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Sursa: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.