Programele Erasmus+ şi Orizont 2020 primesc 100 de milioane de euro în plus pentru anul 2019

erasmus.png

În urma acordului dintre Parlamentul European şi Consiliu privind bugetul UE pentru 2019, Comisia Europeană propune astăzi, 15 mai, să se adauge 100 de milioane de euro la programele emblematice ale UE Orizont 2020 şi Erasmus+.

Aceste fonduri suplimentare vor contribui la consolidarea răspunsului UE în faţa unor provocări majore precum schimbările climatice şi adaptarea în continuare a sectorului educaţiei la nevoile pieţei forţei de muncă.

Günther H. Oettinger, comisarul european pentru buget şi resurse umane, a declarat: „În decembrie, instituţiile UE au convenit să majoreze bugetul pentru cercetare şi pentru mobilitatea studenţilor de îndată ce vom dispune de mijloace suficiente. Se adaugă astfel în prezent 100 de milioane euro la suma care era deja prevăzută. Este o veste extraordinară pentru cercetătorii şi studenţii din Europa, întrucât aceştia vor putea să beneficieze de mai mult sprijin din partea UE pentru proiectele lor”.

Din cele 100 de milioane euro suplimentare, 80 de milioane euro vor fi destinate sprijinirii cercetării în domeniul climei în cadrul programului Orizont 2020, programul de cercetare şi inovare al UE. Fondurile vor contribui la realizarea obiectivului ambiţios de alocare a unui procent de 35 % din bugetul programului Orizont 2020 pentru cercetarea în domeniul climei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.