Programul Europa Creativă, subprogramul Cultura

ajutor-voluntari.jpg

Status: Inactiv
Buget: 5 011 396 euro
Termen limită: 30 aprilie 2020

OBIECTIV

Corpul european de solidaritate urmărește să ofere tinerilor (cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani), cu sprijinul organizațiilor participante, oportunități ușor accesibile pentru implicarea în activități de solidaritate care să aducă schimbări societale pozitive în societate, îmbunătățind în același timp capacitatea de inserție profesională și tranziția către piața muncii, inclusiv prin sprijinirea mobilității voluntarilor, stagiarilor și lucrătorilor tineri. Corpul european de solidaritate oferă tinerilor europeni șansa de a învăța și a se (re)descoperi prin stagii de voluntariat, traineeship, locuri de muncă sau proiecte care să ofere soluții la provocările cu care se confruntă comunitățile.

SOLICITANȚI ELIGIBILI

Orice organism public sau privat poate solicita finanțare, detalii mai jos: Corpul European de Solidaritate este deschis pentru o varietate largă de tipuri de organizații: organizații neguvernamentale de și pentru tineret, instituții publice sau firme din mediul privat. Nu este relevantă dimensiunea organizației tale, ci mai degrabă motivația de a face proiecte care vizează promovarea solidarității pentru comunitate și pentru tineri. Astfel te poți implica dacă reprezinți un ONG mici, activ la nivelul comunităților locale dar și dacă lucrezi pentru o structură umbrelă, activă la nivel național sau european. Important de reținut, pentru a obține finanțare este nevoie ca organizația ta să dețină un Certificat de calitate.

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

  • Proiecte de voluntariat;
  • Parteneriate de voluntariat (acorduri specifice pentru 2020 în cadrul ACP 2018-2020);
  • Echipe de voluntari în domenii cu prioritate ridicată;
  • Stagii și locuri de muncă;
  • Proiecte de solidaritate;
  • Eticheta de calitate;

BUGET

Nivelul granturilor atribuite variază în funcție de anumiți factori, cum ar fi tipul proiectului și numărul partenerilor implicați. Pentru proiectele care vor fi finanțate în România, în anul 2020 au fost propuse spre alocare 5 011 396 euro, eșalonate în următoarele sume:

  • Proiecte și parteneriate de voluntariat: 4 196 634 euro;
  • Proiecte de experiență profesională: 421 246 euro;
  • Proiecte de solidaritate: 393 516 euro;
  • Contribuția beneficiarului este 0%;

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.