Programul Interreg IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia: au fost semnate 2 contracte de finanțare, în valoare de aproximativ 1milion de euro

interreg.jpg

La nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost semnate 2 noi contracte de finanțare din economiile identificate ca urmare a proiectelor implementate până în prezent.

Cele două proiecte, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, vor fi implementate în județele Timiș și Caraș-Severin, atât pentru dezvoltarea rețelelor de asistență socială în cadrul comunităților locale din zonele de frontieră, cât și pentru îmbunătățirea calității educației și sănătății, prin implementarea de servicii inovatoare de înaltă calitate.

Cele două proiecte se adaugă celor 70 de proiecte contractate până în prezent, însumând o valoare totală de 81 milioane de euro.

Pentru perioada următoare, la nivelul Autorității de Management a Programului se va continua procesul de contractare pentru următoarele proiecte din lista de rezervă, pe măsură ce vor fi identificate economii suplimentare la nivelul programului.


În perioada 2014-2020, MDLPA gestionează, în calitate de Autoritate de Management, Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, care asigură finanțarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de graniță româno-sârbă, având un buget total în valoare de 88 de milioane de euro.

În ceea ce privește pregătirea Programului IPA III de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia aferent perioadei 2021-2027, până în prezent, a fost elaborată cea de-a doua versiune de Program și a fost aprobată lista de proiecte de importanță strategică și a celor de infrastructură mare, care ar putea primi finanțare în cadrul viitorului program, fiind, astfel, unul dintre cele mai avansate programe Interreg din Europa.

Sursa: Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.