Programul Mihail Kogalniceanu pentru IMM-uri a fost suspendat in acest an

cec.jpg

cecProgramul Mihail Kogalniceanu, lansat in toamna anului 2011 de Emil Boc, prin care firmele mici si mijlocii (IMM) puteau obtine credite de pana la 400.000 de lei, cu dobanda subventionata, a fost suspendat in acest an, a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism.

Programul a fost suspendat in acest an. Voi face o analiza si va voi transmite motivul pentru care s-a luat aceasta decizie“, a spus Jianu, fara sa ofere detalii. Prin acest program, lansat in 2011, firmele mici si mijlocii puteau obtine o linie de credit, in valoare maxima de 400.000 lei/firma/an, beneficiind de mai multe facilitati, acordate impreuna sau separat, cea mai importanta fiind dobanda total subventionata.

Subventia acordata IMM-urilor de la bugetul de stat de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, reprezenta 100% pentru creditele in lei, dar nu mai mult de 9% pe an din soldul sumei utilizate din linia de credit acordata. De asemenea, se acordau garantii in numele si in contul statului acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Mai multe detalii: www.wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.