Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor – editia 2012

copii.jpg
ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!
 Finantare pentru programe de terapie emotionala si prin arta
Obiectivele programului

Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania anunta lansarea unui program privind finantarea unor proiecte de terapie emotionala si prin arta, avand ca scop reabilitarea psiho-sociala a copiilor cu deficiente, afectiuni cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

Solicitanti eligibili

Pot depune cereri de finantare:

  • organizatii non-profit care desfasoara, conform actului constitutiv si statutului, activitati legate de scopul proiectului;
  • organizatii nonguvernamentale (fundatii, asociatii, federatii);
  • organizatii religioase.

Nu pot depune cereri de finantare:

  • organizatii neinregistrate oficial, partide, sindicate, societati comerciale;

Un solicitant poate sa depuna o singura aplicatie.

Activitati eligibile

Tipuri de proiecte eligibile:

  • programe de terapie emotionala: terapii de grup, terapii prin trairi personale pozitive, prin experiente si acumulari personale;
  • proiecte de terapie prin arta: instrumente vizuale, muzica, activitati de autoexprimare creativa, individuale si de grup.

Grup tinta:
Copii cu deficiente sau cu afectiuni cronice, copii in curs de recuperare dupa afectiuni grave sau cu afectiuni grave permanentizate (de ex. tumori, afectiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor si altele).

Conditii de finantare
Poate fi solicitata finantarea tuturor costurilor aferente proiectului propus (costuri de proiect, costuri materiale, onorarii sau alte costuri de personal, costurile serviciilor de comunicare, de transport sau de deplasare, cazare, masa etc.). Finantarea este nerambursabila. Fundatia pentru Comunitate incheie un contract de finantare cu organizatiile castigatoare, iar acestea vor anexa la contract copia specimenului de semnatura de la banca al reprezentantului oficial sau a specimenului de semnatura legalizat notarial, precum si declaratie privind plata tuturor datoriilor publice ale organizatiei.

Finantarea este acordata de catre fundatie sub forma de prefinantare, a carei decontare ulterioara se va face prin completarea formularului tipizat si prezentarea documentelor justificative relevante, in termen de 30 zile de la finalizarea proiectului, sau cel tarziu pana la data de 21 octombrie 2013.

Plafonul maxim de finantare a unui proiect este de 20.000 lei. Volumul total al sponsorizarilor este de 300.000 lei.

Lista castigatorilor va fi publicata pana la data de 30 noiembrie 2012.

Fiecare participant va primi si cate o scrisoare de informare despre rezultatele obtinute.

Termene limita

Data limita de expediere a cererilor de finantare: 2 noiembrie 2012.

Dosarul proiectului va fi trimis prin posta, impreuna cu anexele corespunzatoare, intr-un exemplar, la adresa: Fundatia Pentru Comunitate, Cluj-Napoca, Oficiul postal Nr. 1, C.P. 1141 cu specificarea pe plic Program pentru Sanatatea Copiilor.

Finantator: Fundatia pentru Comunitate | MOL Romania
Sursa: Fundatia pentru Comunitate
[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.