Programul național pentru Comerț 2020

laptop-resize.jpg

Status: Inactiv
Buget: 65.000.000 lei

OBIECTIV

Programul național multianual de microindustrializare, denumit în continuare Program, este un program de încurajare și de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii în sectoare prioritare, implementat de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), prin Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM (DAPIMM) și Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 44/2020 privind înființarea, organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Obiectivul Programului național multianual de microindustrializare îl constituie susținerea investițiilor în sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedură, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM din aceste sectoare.

SOLICITANȚI ELIGIBILI

Pot beneficia de prevederile Programului societățile care se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii într-una din regiunile de dezvoltare: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru sau în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau întreprinderilor mijlocii în regiunea de dezvoltare București-Ilfov.

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

Fondurile nerambursabile de la bugetul de stat se vor acorda pentru următoarele categorii de activităţi/cheltuieli eligibile (redate selectiv):
• achiziţionarea de echipamente IT tehnică de calcul (tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă/copiator/multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii);
• achiziţionarea de cititoare pentru cod de bare;
• achiziţionarea de cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare;
• achiziţionarea de aparate de marcat electronice fiscale;
• achiziţionarea de echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare necesare desfăşurării activităţilor pentru care a solicitat finanţare, etc.

BUGET

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2020, aprobat prin Legea nr. 5/2020 a Bugetului de Stat pe anul 2020 este de 65.000.000 lei. Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru perioada 2021-2027 este de 74.359.000 lei/anual.
Prin implementarea programului se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 145 de beneficiari în anul 2020.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

One Reply to “Programul național pentru Comerț 2020”

  1. katy spune:

    la programul pentru comert si servicii nu se lanseaza procedura adecvata + codurile CAEN pentru servicii, acum ati lansat tot procedura de la programul de microindustrializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top