Programul “Rabla” continua si in 2016

prima-masina-program.jpg

masina rablaProgramul “Rabla” va continua si anul acesta, dar trebuie sa facem un studiu sa vedem cat s-a imbunatatit calitatea aerului in marile orase in ultimii 10 ani, sustine ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca-Palmer.

“Programul “Rabla” rezolva o problema, dar nu toate problemele. Nu as vrea sa luam o decizie scoasa din context. Continuam cu “Rabla”, dar sa vedem exact unde vrem sa ajungem. Nu avem inca un buget dar cu siguranta va exista. Prevedem ca programul sa continue asa cum a fost”, a afirmat Pasca-Palmer, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Mediului a mentionat ca pentru acest an nu este prevazuta nicio modificare a Timbrului de mediu, intrucat acesta contribuie consistent la bugetul destinat proiectelor de mediu din Romania.

Cum a fost “Rabla” in 2015

Persoanele fizice care au dorit sa achizitioneze o masina noua au putut aplica, in 2015, in cadrul Programului “Rabla”, bugetul alocat pentru editia trecuta fiind de 162,5 milioane de lei.

In 2015, Programul “Rabla” a fost configurat cu eco-bonusuri diferentiate, care se adauga primei de casare in valoare de 6.500 lei, si cu posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri pentru achizitia unui autovehicul.

Astfel, s-au acordat: un eco-bonus in valoare de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, un eco-bonus in valoare de 1.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale), precum si un eco-bonus in valoare de 2.500 lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Autoritatile au alocat, anul trecut, 20.000 de tichete valorice pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice, inclusiv institutii publice, operatori economici fara personalitate juridica, organizatii profesionale care sunt organizate si isi desfasoara activitatea intr-una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

Sursa: Agerpres

One thought on “Programul “Rabla” continua si in 2016”

  1. Ion Pana spune:

    Propun , : Pentru eliminarea cozilor mostenite din comunism, ca masinile vechi sa fie predate la magazinul care i-mi vinde masina noua. Cu siguranta ca vanzatorul , va oferii o piata concurentiala [ bonusuri ] atractiva catre clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.