Programul Rabla: Mai putin de o treime din beneficiari si-au cumparat masini noi in 2014

rabla.jpg

rablaAdministratia Fondului pentru Mediu (AFM), care gestioneaza Programul Rabla, a anuntat ca in 2014, au fost casate 20.394 de autoturisme vechi, fiind decontate tot atatea tichete pentru masini noi pentru persoane fizice si juridice.

Doar 5.446 de cetateni, din cei 16.864 care au obtinut tichetele de reducere, si-au achizitionat un autoturism nou, restul beneficiarilor alegand sa o cedeze. Prin urmare, doua treimi  dintre cei cae au achizitionat autovehicule noi in 2014, au fost cetateni care au preluat prima de la cei care au avut o masina mai veche de 8 ani pe care au predat-o pentru casare. 

De asemenea, au fost acordate si eco-bonusuri in valoare de 500 lei pentru cei care au achizitionat masini cat mai putin poluante, incadrate in norma Euro 6, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km sau cu sistem de propulsie hibrid. 

In 2014, au fost solicitate si obtinute un numar de 1.607 eco-bonusuri, dintre care 1.531 de persoane fizice iar 76 de persoane juridice. Drept urmare, spre masinile mai putin poluante e indreapta preponderent persoanele fizice si mai putin companiile si institutiile. 

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top