Programul “Tineretul in actiune”: Actiunea 4.3 – Sprijinirea mobilitatii lucratorilor din domeniul tineretului

turisti_calatori.jpg

Scopul prezentei cereri de propuneri este sprijinirea mobilitatii si schimburilor de lucratori din domeniul tineretului, in vederea promovarii dobandirii de catre acestia a unor aptitudini si competente noi pentru a-si imbunatati profilul ca profesionisti in domeniul tineretului.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 10.09.2013 
Bugetul actiunii: 750.000 euro
Suma maxima: 25.000 euro

turisti_calatori Obiective generale

Obiectivele cererii de propuneri sunt urmatoarele:

 • sa ofere lucratorilor din domeniul tineretului ocazia de a cunoaste o realitate diferita, prin munca in alta tara;
 • o mai buna intelegere a dimensiunii europene a muncii in domeniul tineretului;
 • imbunatatirea competentelor profesionale, interculturale si lingvistice ale lucratorilor din domeniul tine­ retului;
 • promovarea schimbului de experiente si abordari ale muncii in domeniul tineretului si ale educatiei non-formale in Europa;
 • contributia la dezvoltarea unor parteneriate mai puternice si de mai buna calitate intre organizatiile de tineret din intreaga Europa;
 • sporirea calitatii si rolului muncii in domeniul tineretului in Europa.

Solicitanti eligibili

Propunerile trebuie sa fie prezentate de organizatii non-profit. Aceste organizatii pot fi:

 1. organizatii neguvernamentale (ONG-uri);
 2. organisme care desfasoara activitati la nivel european in domeniul tineretului (ONGE), cu organizatii membre in cel putin opt (8) tari participante la programul “Tineretul in actiune”;
 3. organisme publice cu sediul la nivel regional sau local.

Acest lucru este valabil atat pentru organizatiile candidate, cat si pentru organizatiile partenere.

Candidatii trebuie (la termenul specificat pentru prezentarea propunerilor) sa fi fost inregistrati din punct de vedere juridic de cel putin doi (2) ani in una dintre tarile participante la program.

Proiectele trebuie sa se bazeze pe un parteneriat solid intre doi (2) parteneri din doua (2) tari diferite participante la program, dintre care cel putin unul (1) dintr-un stat membru al UE, actionand ca organizatie de plecare si, respectiv, ca organizatie-gazda in raport cu lucratorul (lucratorii) din domeniul tineretului implicat (implicati) in proiect.

Unul dintre cei doi parteneri isi asuma rolul de organizatie coordonatoare si depune la Agentia Executiva cererea pentru intregul proiect, in numele ambilor parteneri.

Actiuni eligibile

Proiectul trebuie sa includa activitati fara scop lucrativ care au legatura cu domeniul tineretului si al educatiei non-formale. Proiectele trebuie sa inceapa intre 1 ianuarie 2014 si 1 iulie 2014.

Proiectele vor avea o durata maxima de 12 luni. Durata mobilitatii va fi de minimum 2 luni si de maximum 6 luni.

Participantii la propunerile prezentate in baza prezentei cereri de propuneri trebuie sa fie lucratori profe­sionisti in domeniul tineretului, rezidenti cu forme legale in una dintre tarile participante la programul “Tineretul in actiune”.

Sunt vizati atat angajatii salariati, cat si voluntarii cu experienta din cadrul organi­zatiilor neguvernamentale sau din cadrul organismelor publice locale sau regionale care desfasoara activitati in domeniul tineretului. Nu exista o limita de varsta a participantilor.

Pentru a garanta beneficii maxime in urma experientei de mobilitate pentru invatare atat pentru partici­pantul (participantii) individual(i), cat si pentru organizatiile de plecare si gazda ale acestora, este necesara o perioada minima de doi ani de experienta profesionala relevanta si documentata in domeniul tineretului.

Lucratorii din domeniul tineretului trebuie sa coopereze in mod clar, periodic, structurat si constant cu organizatiile de plecare. Acestea trebuie mentionate in formularul de cerere.

Proiectele vor sprijini mobilitatea individuala pentru pana la doi (2) lucratori in domeniul tineretului. Atunci cand sunt implicati doi lucratori in domeniul tineretului, proiectul trebuie sa se bazeze pe principiul reciprocitatii, respectiv trebuie sa existe un schimb reciproc de lucratori in domeniul tineretului intre cele doua organizatii partenere. Aceasta va permite, de asemenea, partenerilor sa mentina stabilitatea resurselor umane de care dispun.

Prezenta cerere de propuneri nu vizeaza voluntarii tineri care lucreaza ocazional in cadrul unei organizatii de tineret sau al unui organism public.

Criterii de atribuire

Candidaturile eligibile vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii:

 • relevanta proiectului in raport cu obiectivele si prioritatile programului “Tineretul in actiune” si ale cererii de propuneri (25%);
 • calitatea proiectului si a metodelor de lucru pe care le cuprinde (60%);
 • profilul promotorilor/participantilor implicati in proiect (15%).

Conditii de finantare

Bugetul total alocat cofinantarii de proiecte in cadrul prezentei cereri de propuneri este estimat la 755.000 euro.
Subventia maxima nu va depasi 25.000 euro. Agentia isi rezerva dreptul de a nu distribui toate fondurile disponibile.

Termen-limita

Cererile de subventionare trebuie redactate in una dintre limbile oficiale ale UE, utilizand formularul elec­tronic destinat special acestui scop.

Formularul de cerere in format electronic, completat corespunzator trebuie trimis pana la 10 septembrie 2013, ora 12.00 (amiaza, ora Bruxelles-ului).

O versiune tiparita a cererii trebuie, de asemenea, expediata cel tarziu pana la 10 septembrie 2013 la urmatoarea adresa:

Education, Audiovisual and Culture Executive Agency
Youth in Action Programme – EACEA/12/13
BOUR 4/29
Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIE

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:
Apelul de propuneri (PDF, Ro)
Ghidul programului (PDF, En)
Formulare pentru depunerea candidaturii (PDF, En)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.