Progresele Programului Operational Capital Uman, prezentate la Tulcea, în Comitetul de Monitorizare

1e001a5dc59f42d7cc51e8284dc4c566-1000x500.jpg

Progresele înregistrate de echipa Ministerului Fondurilor Europene care gestionează POCU au fost expuse ieri de Dna. Mihaela Toader, secretar de stat în MFE, în cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare:

  • 100 apeluri lansate, în valoare de 4,31 mld. euro (84,55% din alocare);
  • 3.048 cereri de finanțare depuse, în valoare de 7,32 mld. euro;
  • 1.043 proiecte contractate, în valoare de 3,44 mld. euro;
  • aprox. 925 mil. euro plăți efectuate către beneficiarii Programului Operational Capital Uman.

Dna. Toader a punctat, de asemenea, și obiectivele viitoare ale Programului, arătând că “dincolo de ceea ce am făcut, avem în fața noastră provocări în domenii importante pentru cetățeni – educația și incluziunea socială, cărora colegii de la ministerele responsabile trebuie să le găsească soluții potrivite și sustenabile, pentru a putea beneficia de resursele de finanțare asigurate de Ministerul Fondurilor Europene. “Contăm pe contribuția concretă a tuturor actorilor publici și privați, astfel încât la sfârșitul anului 2019 să obținem rezultate palpabile pentru cetățeni și să ne atingem, totodată, și obiectivele financiare propuse”, a arătat oficialul MFE.

La reuniune au mai fost prezenți Dna. Cendrine de Buggenoms, reprezentantul Comisiei Europene, Dl. Vladimir Rovinţescu, director general AM POCU, dar și reprezentanţi ai autorităților publice, ONG-uri, fundaţii și asociaţii.

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.