Proiect de 14 mil. lei din fonduri UE pentru 1.000 de someri

someri.jpg

someriCel putin 1.000 de romani care isi cauta un nou loc de munca sau care nu au un job de mai bine de jumatate de vor fi inclusi in urmatoarele 18 luni intr-un program de formare si consiliere in cariera initiat de Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE).

Proiectul, destinat sectorului de servicii, are o valoare totala de 14,1 milioane de lei (din care putin peste 300.000 de euro asigurati de institutia de invatamant). Acesta presupune formarea efectiva a minimum 995 de persoane, oferirea unor servicii de consultanta pentru cel putin 30 de candidati care vor sa isi deschida o afacere si gasirea unui loc de munca pentru alte minimum 130 de persoane.

In cadrul programului cei inscrisi vor fi consiliati sa urmeze si unul dintre cele sase cursuri de formare pentru o meserie (administrator de firma, controller, in marketing si publicitate, in domeniul suport clienti, in resurse umane si vanzari). Asta dupa ce trec printr-o etapa de testare psihometrica prin care vom afla isi doresc sa faca si la ce se pricep“, a spus Robert Sova, prorector al ASE.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.