Proiect de infrastructura rutiera de peste 28 milioane de euro in judetul Olt

bani-1.jpg

Ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene Sevil Shhaideh (MDRAPFE) a semnat astazi, 20 iunie a.c., contractul de finantare pentru cel de-al noualea proiect de modernizare a infrastructurii rutiere de importanta regionala, situat in judetul Olt, in valoare de peste 28 de milioane de euro.

Proiectul vizeaza modernizarea drumului judetean DJ 546 Daneasa-Slatina-Verguleasa, pe o distanta de 58, 367 km.
Proiectul se deruleaza prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa 6, Prioritatea de investitii 6.1, program coordonat de MDRAPFE in calitate de autoritate de management. Valoarea totala a investitiei este de 128.032.215,50 lei, din care 121.032.215,50 lei (circa 27,3 milioane euro) reprezinta valoarea cofinantarii nerambursabile.

Implementarea proiectului va asigura cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea drumurilor nationale care intersecteaza reteaua TEN-T: Daneasa, Draganesti-Olt, Maruntei, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtisoara, Teslui, Verguleasa. Proiectul urmareste cresterea gradului de acces al populatiei din zonele rurale si urbane de pe traseul DJ 546 la unitatile economice, serviciile de sanatate, sociale si educative din orase.

Un alt rezultat asteptat al proiectului este cresterea mobilitatii populatiei si bunurilor, in conditiile in care peste 112.000 de persoane vor fi deservite de infrastructura rutiera de transport modernizata in urma investitiei.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.