Proiect transfrontalier dedicat dezvoltarii turistice, lansat la Resita

resita_ziua02-002.jpg

Un nou proiect care ar putea dinamiza relatiile turistice dintre localitatile Resita si Veliko Gradiste din Serbia a fost lansat in municipiul de pe Bârzava, printr-un proiect derulat prin Programul Interreg IPA CBC România-Serbia.

“Este un proiect care, din punctul meu de vedere, va dinamiza relatiile turistice intre cele doua comunitati. Din pacate, nu am cunoscut foarte bine istoricul relatiei dintre Veliko Gradiste si Resita, dar am aflat ca avem o istorie destul de bogata in parteneriate. Acum vorbim, insa, de un nou contract, pe care l-am semnat in urma cu câteva luni, care are ca principala tinta optimizarea relationarii din punct de vedere turistic, atât in Banatul Montan, cât si in Banatul sârbesc. Sunt convins ca proiectul va avea rezultate bune“, a declarat primarul municipiului Resita, Ioan Popa, la conferinta de lansare a proiectului, care a avut loc la sediul administratiei locale resitene.

Obiectivul general al acestui proiect, intitulat “Viziteaza-ma!!! O perspectiva a oraselor transfrontaliere prin atributiile turistice” se refera la dezvoltarea economiei turismului local, bazata pe imbunatatirea calitatii serviciilor turistice din Resita si Veliko Gradiste, utilizarea durabila a patrimoniului natural si istoric, crearea capacitatilor si abilitatilor pentru servicii turistice de inalta calitate, imbunatatirea accesibilitatii si durabilitatii infrastructurilor turistice.

Proiectul va cuprinde realizarea a 218 panouri signalistice, 110 harti la scara mare, un studiu privind dezvoltarea turistica intre cele doua comunitati, doua seminare de bune practici in domeniul turistic, unul la Resita, unul in Serbia, un festival de film organizat de Veliko Gradiste pentru promovarea oportunitatilor turistice si un numar de 24 de persoane ce vor beneficia de cursuri in domeniul turismului, echipamente de IT si software pentru a imbunatati calitatea serviciilor turistice, precum si o campanie de marketing in scopul atragerii de turisti in cele doua orase.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.