Proiecte culturale – sesiunea de finantare II/2016

fonduri-proiecte-culturale.jpg

 Fonduri nerambursabile pentru proiecte culturale

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.03.2016
Suma maxima: 4.600.000 lei

Administratia Fondului Cultural National (AFCN) acorda finantari nerambursabile pentru proiecte culturale ce se vor derula in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare (dupa 16.05) si 15.11.2016.

AFCN va acorda o atentie deosebita proiectelor culturale de anvergura, transversale si integratoare si va urmari ca prioritati:

 • Sustinerea debutului artistic (masura in care proiectul ofera oportunitati de exprimare pentru artistii aflati la debut);
 • Sustinerea productiei artistice;
 • Sustinerea mobilitatii culturale pe teritoriul Romaniei (masura in care proiectul cultural va fi realizat/prezentat si in alte contexte geografice si culturale de pe teritoriul Romaniei);
 • Dezvoltarea de abordari interdisciplinare;
 • Identificarea / Dezvoltarea de publicuri noi.

La concurs pot participa: asociatiile, fundatiile, institutiile publice de cultura, persoanele fizice autorizate, societatile comerciale care deruleaza activitati culturale.

finantare-afcnBugetul disponibil pentru aceasta sesiune este de 4.600.000 lei, repartizat pe noua arii de finantare astfel:

 • Educatie prin cultura – 660.000 lei;
 • Rezidente de creatie (arie deschisa organizatorilor care propun programe de rezidenta adresate creatorilor) – 200.000 lei;
 • Arhitectura si design – 200.000 lei;
 • Arte vizuale (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, ceramica, animatie, colaj, film experimental si de animatie, arta textila, tehnici mixte, noi media, proiecte curatoriale) – 1.150.000 lei;
 • Artele spectacolului -1.125.000 lei;
 • Teatru – 450.000 lei;
 • Muzica – 450.000 lei;
 • Dans – 225.000 lei;
 • Patrimoniu cultural material – 335.000 lei;
 • Patrimoniu cultural imaterial – 335.000 lei.

Pentru CONTESTATII a fost alocata suma de 595.000 lei.

Suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect este diferita in functie de aria tematica, dupa cum urmeaza:

 • Educatie prin cultura: 60.000 lei;
 • Rezidente de creatie: 50.000 lei;
 • Arhitectura si Design: 50.000 lei;
 • Arte Vizuale: 75.000 lei;
 • Artele spectacolului (teatru, muzica, dans): 75.000 lei;
 • Patrimoniu Cultural Material: 60.000 lei;
 • Patrimoniu Cultural Imaterial: 60.000 lei.

Perioada de inscriere a proiectelor culturale este 02 – 31.03. 2016.

Termenul limita de inscriere a proiectelor: 31 martie 2016, ora 17:00.

Inscrierile se fac online accesand adresa: http://www.afcn.ro, butonul Logare/Inregistrare, respectand Ghidul solicitantului. Pentru aceasta, deponentii care sunt la prima solicitare de finantare nerambursabila in anul 2016, vor crea un cont de utilizator.

Finantator: Administratia Fondului Cultural National
Sursa: Administratia Fondului Cultural National

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

[caseta-final-fise]

15 thoughts on “Proiecte culturale – sesiunea de finantare II/2016”

 1. Irene spune:

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca pentru acesta finantare sunt eligibili parteneri din alte tari sau, in caz contrar, daca putem desfasura activitati si in regiuni vecine ale tarii?

  Cu respect,
  Irene

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   In ghid nu este mentionat nimic despre parteneriate cu alte tari. De aceea ar fi bine sa sunati drect la AFCN sa intrebati acest lucru: http://www.afcn.ro/contact.html

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 2. Ana Coca spune:

  Bună ziua, mă numesc Ana Coca, sunt bibliotecar în cadrul Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu şi îmi doresc să înaintez un proiect
  pe educaţie culturală inclusiv promovarea lecturilor publice în bibliotecă de care să beneficieze numai copiii.. Vă rog să mă anunţaţi dacă mai este posibil anul acesta 2013, care sunt condiţiile şi dacă este posibilă realizarea unui astfel de proiect .
  Vă mulţumesc, aştept răspuns.
  Vă doresc o zi bună Ana Coca.

 3. Necula Mimi spune:

  Buna ziua!
  Am, in curs de infiintare, o agentie media. Doresc sa aplic pentru proiecte culturale, insa deja este depasit termenul de inscriere. Exiata posibilitatea prelungirii acestuia sau a unei aplicari ulterioare?
  Va multumesc anticipat!

 4. mariana spune:

  Buna ziua. Suntem o asociatie de romani din Spania si am dori sa depunem un proiect cultural pentru sesiune care se incheie maine 8 februarie 2013, proiect ce se va desfasura in Spania, Portugalia, Franta, Italia si Romania.
  Asociatia noastra este eligibila?
  Multumim!
  Asteptam raspunsul dumneavoastra cat mai repede posibil.

 5. Buna ziua,
  As dori sa stiu daca Studioul Regional Radio Resita este eligibil, pentru sesiunea ce are ca termen de depunere 8 februarie. Mentionez ca nu avem personalitate juridica, apartinem de Societatea Romana de Radiodifuziune si suntem ordonatori secundari de credit. Am dori sa aplicam pentru Educatie Culturala.
  Multumesc
  Cu stima
  Oana Cenan Glavan

 6. ANA PESTREA spune:

  BUNA ZIUA ,
  UN AUTOR DE POEZIE SI PROZA , DEBUTANT ,ESTE ELIGIBIL PENTRU A-SI INFIINTA O EDITURA PROPRIE ?

 7. BRINDUSA ANUTA LUMINITA spune:

  buna ziua !!am nevoie de o informatie,detin o casa veche de peste 250 de ani cu mobilier si lucruri la fel de vechi si autentice ,doresc sa transform aceasta casa intr un muzeu al satului.sunt din zona transilvaniei (Bistrita Nasaud), zona fiind si defavorizata.ma intereseaza daca pot accesa fonduri euopene nerambursabile pentru a mi duce acest proiect la bun sfarsit.va rog daca este posibil sa mi dati o informatie in acest sens!!! va multumesc .Ani Brindusa.

 8. STOIAN SERGIU MARIAN spune:

  Bună ziua,
  Institutul de cercetări eco muzeale Tulcea doreşte să depună o aplicaţie în care vrem să relevăm multiculturalitate din judeţul Tulcea(legată de cele 12 etnii care convieţuiesc aici) .În acest sens dorim să organizăm o sesiune ştiinţifică, o expoziţie, editarea unui album etc.
  Suntem eligibili în aceste condiţii?
  Obiectiul proiectului este finantabil?
  Rog punct de vedere autorizat.
  Cu mulţumiri anticipate,
  Sergiu STOIAN

 9. roxana spune:

  Buna ziua,
  Sunteti amabil sa imi spuneti daca AFCN va mai lansa anul acesta sesiunea de finantare III/2012 pentru Proiecte Culturale?
  Va multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Nu va putem da un raspuns 100% exact, insa credem ca anul acesta nu va mai fi lansata o sesiune pe proiecte culturale: http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html

   Numai bine!

 10. Mazur Marin spune:

  Stimate administrator!
  Indeplinesc functia de manager de proiecte in Colegiu de Muzica “Stefan Neaga”. As putea sa particip cu o nota conceptuala si sa pregatesc un proiect pentru Formare profesionala in domeniul culturii (inclusiv management cultural) ;
  Educatie culturala (inclusiv promovarea lecturilor publice) ?
  Cu mult respect,
  Dr. Marin Mazur

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua domnule Mazur,

   Pentru ce va doriti dumneavoastra s-a lansat un apel de proiecte de la AFCN: Proiecte culturale sesiunea de finantare II/2012 (https://www.finantare.ro/proiecte-culturale-sesiunea-de-finantare-ii2012.html). Astfel ati reusi sa obtine fonduri pentru educatia culturala!

   Cititi cu atentie toate cerintele si ulterior va puteti inregistra pe site-ul AFCN: http://www.afcn.ro/stiri/Anun-lansare-concurs-PROIECTE-CULTURALE-2012-52.html

   Va dorim mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.