Proiecte de circa 73 de milioane de euro, pregatite pentru finantare prin POR de Primaria Piatra-Neamt

bani-ue.jpg

Primaria Piatra-Neamt are pregatite pentru finantare, prin Programul Operational Regional, 23 de proiecte in valoare totala de aproape 73 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa remis de municipalitate.

Proiectele cuprind, intre altele, modernizari de strazi, realizarea de piste pentru biciclisti, modernizarea si extinderea iluminatului public, un sistem de management inteligent al traficului, realizarea a trei gradini publice urbane multifunctionale si achizitia de autobuze electrice. Proiectele care vizeaza transportul public de persoane vor fi realizate in parteneriat cu Consiliul Judetean, proprietarul firmei de transport public local.

“Municipiul Piatra-Neamt se poate dezvolta in urmatorii 3 ani intr-un ritm accelerat prin implementarea proiectelor de investitii cu finantare europeana. Din acest motiv, prioritatea momentului pentru municipalitatea pietreana este depunerea de proiecte pentru atragerea fondurilor alocate de Uniunea Europeana”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Edilul a adaugat ca in sedinta urmatoare a Consiliului Local vor fi supuse aprobarii 10 proiecte de hotarâri ce se refera la documentatii aferente proiectelor cu finantare europeana.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.