Proiecte de crestere si promovare a produselor de turism tematic transnational

brasov_centru.jpg

Comisia Europeana a lansat, in cadrul Programului de Antreprenoriat si Inovare (Entrepreneurship and Innovation Programme – EIP) apelul pentru propuneri de Proiecte de imbunatatire si promovare a produselor de turism tematic transnational.

Programul isi propune sa intareasca cooperarea transnationala pentru dezvoltarea sustenabila a turismului, sa incurajeze implicarea IMM-urilor si a autoritatilor locale, dar si sa stimuleze competitivitatea in domeniul turismului, prin diversificarea ofertelor.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 3.07.2013
Bugetul programului: 1.500.000 euro

Obiective generale

Obiectivele prezentei cereri de propuneri sunt urmatoarele:

  1. sprijinirea cresterii unor produse sustenabile de turism tematic transnational, prin imbunatatirea vizibilitatii si a cotei de piata.
  2. crearea unui mediu favorabil cooperarii transnationale intre operatorii din industria turistica, in special IMM-uri.

Proiecte eligibile

Un produs de turism tematic transnational trebuie sa corespunda urmatoarelor conditii de eligibilitate:brasov_centru

  • sa subsumeze o serie de destinatii turistice/atractii/servicii in cadrul unui itinerar transnational, fie pe suport fizic (bazat pe existenta unei infrastructuri), fie conceptual (prin conectarea diverselor destinatii/atractii/obiective) care au o tema comuna si un potential ridicat de dezvoltare turistica.
  • sa fie transnational, in sensul sa acopere cel putin 4 tari. Implicarea mai multor tari mareste valoarea proiectului in procesul de evaluare.
  • sa fie tematic, adica sa fie structurat si dezvoltat in jurul unei teme comune.
  • sa existe deja: scopul programului este sa sprijine dezvoltarea unor produse aflate intr-un anumit stadiu de dezvoltare (de exemplu sa existe macar un concept si un plan de actiune aflat in derulare, in sensul ca au avut deja loc intalniri intre dezvoltatorii produsului).

De aceea, candidatii trebuie sa includa o descriere amanuntita a produsului, indicand actiunile intreprinse pana in acel moment pentru dezvoltarea acestuia, precum si o evaluare a potentialului de dezvoltare ulterioara.

  • sa aiba un potential ridicat de dezvoltare sustenabila (de exemplu sa creasca fluxul de turisti, sa creeze locuri de munca, sa aiba un impact pozitiv asupra economiei si comunitatii locale, sa incurajeze folosirea responsabila a resurselor naturale, sa conserve patrimoniul cultural si cadrul natural).

Ca exemple de produse tematice transnationale sunt date proiectele de turism cultural, ciclo-turism, eco-turism, turism balnear, pelerinaje, agro-turism sau trasee care capitalizeaza rutele maritime sau site-urile subacvatice, mostenirea istorica comuna, etc.

Conditii de finantare

Bugetul total al programului este de 1.500.000 de euro. Contributia maxima a Uniunii Europene este de 250.000 de euro/proiect.

Termen-limita

Candidaturile se depun pana la 3 iulie 2013. Inscrierea se va face online, la o adresa care va fi comunicata in curand. Puteti obtine detalii suplimentare la urmatoarea adresa de e-mail: [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului (PDF, En)
Formular acord de finantare (PDF, En)
Intrebari frecvente (PDF, En)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.