Proiecte de dezvoltare regionala in regiunea Sud-Muntenia

Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat, la Calarasi, contractul de finantare pentru proiectul infiintare structura de afaceri in localitatea Calugareni, judetul Giurgiu.

Proiectul, in valoare totala de 84.911.578,52 de lei, din care 40.323.988,77 de lei reprezinta finantare nerambursabila din fonduri europene si de la bugetulul national, va fi implementat pe parcursul a 17 luni. Proiectul vizeaza crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor la standarde internationale, localizata pe drumul E70, in judetul Giurgiu, la doar 25 de km sud de Bucuresti, avand ca scop atragerea investitiilor, precum si revigorarea si dezvoltarea economiei locale si regionale. Cu ajutorul Regio – Programul Operational Regional se vor construi 2 hale cu functiunea de depozitare si spatii administrative si se vor realiza lucrari pentru asigurarea utilitatilor aferente. Totodata, se vor realiza platforme si drumuri de acces. Obiectivele urmarite sunt crearea de 363 noi locuri de munca permanente in cadrul firmelor gazduite in structura de sprijinire a afacerilor si sustinerea intreprinderilor mici, mijlocii si micro.

De asemenea, Marcel Bolos a vizitat proiectul Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi aflat in faza de finalizare. Valoarea totala a proiectului este de 20.599.631,52 de lei, din care 14.809.448,38 de lei finantare nerambursabila.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt imbunatatirea accesului la serviciile de ambulatoriu si imbunatatirea structurii Ambulatoriului Integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi prin reabilitarea, modernizarea si echiparea acestuia, imbunatatirea circuitelor functionale si de acces intre sectoarele spatiale in care se desfasoara activitatea cabinetelor componente ale Ambulatoriului, modernizarea si dezvoltarea serviciilor medicale oferite, imbunatatirea conditiilor oferite pacientilor deserviti in Ambulatoriu si cresterea capacitatii si calitatii serviciilor de asistenta medicala prin imbunatatirea conditiilor tehnice si de ambient in care se desfasoara actul medical.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.