Proiecte de peste 1,1 milioane de euro pentru noua comunitati, realizate prin GAL Razim

bani-afacere-subventii.jpg

Grupul de Actiune Locala (GAL) Razim din judetul Tulcea a selectat 16 proiecte in valoare totala de peste 1,1 milioane de euro pentru a fi realizate in perioada imediat urmatoare, primele contracte de finantare putand fi semnate pana la sfarsitul anului. Potrivit presedintelui GAL Razim, Costica Bercea, cele mai multe proiecte, respectiv 12 au fost depuse de autoritatile publice locale din cele noua comune incluse in acest grup, valoarea totala a acestora fiind de circa 900.000 de euro.

“Proiectele depuse de autoritatile locale se afla in momentul de fata la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale pentru verificarea eligibilitatii. Cred ca abia in primavara anului viitor autoritatile locale vor semna contractele de finantare“, a declarat Costica Bercea.

El a mai spus ca alte cinci proiecte au fost depuse de organizatii neguvernamentale, unul dintre acestea nefiind selectat in vederea finantarii la nivelul GAL Razim. “Cred ca pana la sfarsitul acestui an, GAL Razim va avea primul contract de finantare semnat de catre unul din beneficiarii privati. Cele patru proiecte depuse de beneficiarii privati selectate in vederea finantarii au un buget total estimat de 220.000 de euro”, a mentionat Bercea.

GAL Razim se adreseaza populatiei din orasul Babadag si comunele Baia, Ceamurlia de Jos, Frecatei, Jurilovca, Mihai Bravu, Mihail Kogalniceanu, Sarichioi si Slava Cercheza, valoarea totala a fondurilor care vor fi oferite prin intermediul GAL pentru dezvoltarea acestor comunitati fiind de circa 2,8 milioane de euro.

Trei din comunele care fac parte din GAL Razim au constituit, in perioada de programare anterioara, GAL Valea Telitei, care a avut un buget de 2,7 milioane de euro. La sfarsitul perioadei de programare, acest grup a avut un grad de absorbtie de 90% si a fost primul in topul GAL-urilor din Dobrogea, potrivit sursei citate.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.