Proiecte de peste 180 de milioane de lei pentru judetul Valcea

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat astazi, 18 mai, la Ramnicu Valcea (jud. Valcea), cinci contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a II-a, si Programul Operational Regional 2014-2020.

Este vorba de 2 contracte prin PNDL, a caror valoare totala depaseste suma de 150 de milioane de lei si care vizeaza reabilitarea și modernizarea a doua drumuri judetene (DJ 658 si DJ 677A).

Celelalte 3 contracte semnate vor primi finantare prin POR 2014-2020, au o valoare totala de peste 32 de milioane de lei si se refera la:

  • un proiect de aproape 20 de milioane de lei, care vizeaza restaurarea si valorificarea Muzeului Memorial „Nicolae Balcescu”, un obiectiv de patrimoniu cultural national, inclus in lista monumentelor istorice;
  • doua proiecte, in valoare totala de peste 12 milioane de lei, de care vor beneficia copiii si persoanele cu dizabilitati si care vizeaza cresterea eficientei energetice la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Maciuca si la Complexul de servicii comunitare Ramnicu Valcea.

“Suntem cu totii in slujba cetatenilor si cel mai important lucru este sa reusim sa ridicam nivelul de trai al acestora, oferindu-le serviciile de care au nevoie in localitatile din care provin. De aceea, in vizitele mele prin tara, am insistat ca alesii locali sa demareze proiectele aprobate prin PNDL si prin programele cu finantare europeana, pentru a se moderniza si reabilita cat mai repede infrastructura de baza la nivelul tuturor localitatilor”, a mentionat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.