Proiecte importante din lume desemnate de IPMA provin din China, Polonia, Marea Britanie si Romania

Sistemul Educational Informatizat din Romania este considerat a fi una dintre cele mai importante realizari din lume in domeniul managementului de proiecte.

Orasul polonez Cracovia a fost recent gazda Galei de decernare "International Project Excellence Awards".

Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) incurajeaza obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.
Prin acordarea de premii echipelor ce participa efectiv la crearea acestor proiecte inovative, IPMA urmareste sa dea un exemplu privind excelenta in management.

Juriul international IPMA, care are in componenta sa profesionisti cu reputatie mondiala in project management, a desemnat ca finaliste pentru 2007 sase realizari la nivel mondial. Cele mai importante proiecte din lume desemnate de IPMA provin din China (3), Polonia (1), Marea Britanie (1) si Romania (1).

Rigurozitatea implementarii si succesul obtinut in domeniul informatizarii sistemului educational romanesc a impresionat juriul IPMA, care recomanda proiectul SEI – Sistem Educational Informatizat, realizat de SIVECO Romania si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania drept unul dintre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Proiectul SEI a debutat in anul 2001 avand ca principal obiectiv sustinerea procesului de predare-invatatare in invatamantul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice. In cadrul acestui program au fost instruiti peste 75.000 de profesori, iar 3 milioane de elevi din peste 4800 de scoli si licee din Romania beneficiaza de 1700 de lectii multimedia ce acopera 14 materii.

Numarul mic de proiecte alese subliniaza inca o data valoarea exceptionala a SEI-programul national de informatizare a invatamantului preuniversitar romanesc, confirmand pe deplin calitatea specialistilor de la SIVECO Romania in project management. Statutul de finalist reprezinta o reusita extraordinara in conditii de competitivitate maxima, SIVECO Romania intrand astfel in clubul foarte restrans al companiilor care dezvolta proiecte de talie mondiala cu management de excelenta.

Sursa: Redactie Managementul-Proiectelor.ro, 21 iunie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.