Proiecte in lucru in valoare de 65 milioane de euro la Primaria Piatra-Neamt

ptneamt_primaria-300x154.jpg

Primaria Piatra-Neamt are in lucru 33 de proiecte pentru atragerea de fonduri, in special cu finantare europeana, ce totalizeaza 65 milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de primarul Dragos Chitic pe pagina sa de socializare.

Edilul a precizat ca bugetul anual al primariei poate asigura functionarea serviciilor, plata ratelor la banci, intretinerea orasului si unele investitii de mica anvergura. “Pentru investitiile mari este nevoie de fonduri atrase iar prioritatea noastra este sa depunem proiecte pentru accesarea de fonduri, in principal europene”, a declarat primarul Dragos Chitic. In momentul de fata sunt deja aprobate si se afla in diverse stadii de implementare 4 proiecte de dezvoltare locala in valoare de 1,2 milioane euro si sunt pregatite si depuse partial pentru finantare alte 6 proiecte, din domeniul social, in valoare de aproape 2 milioane de euro.

Primarul Dragos Chitic a precizat ca prin Programul Operational Regional sunt depuse pentru finantare 6 proiecte in valoare de peste 9 milioane de euro. “Sunt in diverse stadii de pregatire si estimam ca vor fi depuse pâna la 31 decembrie 2018 un numar de 17 proiecte europene in valoare de aproape 54 milioane de euro. Doua dintre aceste proiecte, cele referitoare la transportul public de persoane, vor fi realizate in parteneriat cu Consiliul Judetean care este proprietarul societatii de transport public”, a mai spus primarul Dragos Chitic.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.