Proiectul Soluții: Accelerarea cercetărilor științifice pentru a combate raspândirea COVID-19

cercetare_stiinta_femeie.jpg

Status: Inactiv
Termen limită: 21 aprilie 2020

SCOP

Oferirea de soluţii sub formă de bun (produs/serviciu/proces de fabricaţie) inovator, ca răspuns la necesitatea identificată în sectorul public (achiziţii publice pentru inovare). Soluţia este dată de către conducatorul consorţiului (organizaţia publică de cercetare) la o problemă ridicată de administraţia publică. Tema se defineşte pe baza unui dialog la nivelul entităţilor publice comanditare. Proiectele se segmentează în faze (explorare, dezvoltare, testare funcţională, fezabilitate, acceptabilitate).

Competițiile organizate în cadrul acestui instrument sunt de tip “top-down” (licitație restrânsă). Acestea se organizează conform HG 1265/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind contractarea, finanţarea, monitorizarea şi evaluarea programelor, proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi a acţiunilor cuprinse în Planul naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare, cu modificările si completările ulterioare.

OBIECTIVE GENERALE

Accelerarea cercetărilor științifice care pot contribui la combaterea raspândirii COVID-19 prin prevenție eficientă, diagnosticare rapidă și facilitarea ca toți cei afectați să primească îngrijiri optime prin integrarea deplină a inovației în fiecare domeniu tematic de Cercetare; susținerea intervențiilor eficiente în limitarea efectelor pandemiei COVID-19 pe teritoriul României, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor.

CONDIȚII MINIMALE DE PARTICIPARE

  • Fiecare potențial contractor poate depune o singură ofertă pentru fiecare proiect (cf.art.34 din HG 1265/2004);
  • Oferta de proiect poate fi transmisă de o singură instituție sau de către un consorţiu format din mai multe instituții, persoane juridice române cuprinse în sistemul naţional de cercetare – dezvoltare, în accepţiunea prevederilor art. 7-8(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002;
  • Directorul de proiect nu îndeplinește această calitate și în altă ofertă depusă în cadrul prezentei competiții.
  • Calendarul licitației;

Tematica următoarelor competiții este pregatită de MEC cu contribuția ROSA împreună cu Grupul Interinstituțional pentru Cercetare în Securitate:

  • Soluții – 2020 – 2 – Abordări privind managementul sănătății publice în contextul pandemiei COVID-19

Scop:
Dezvoltarea de sisteme informaționale și baze de date (inclusiv cele bazate pe tehnologii geoinformaționale și telemedicină) în sprijinul activităților privind managementul sănătății publice în contextul pandemiei COVID-19.

Instituție responsabilă / susținătoare: Ministerul Sănătății / Agenția Spațială Română.

Bugetul maxim al proiectului este de 500.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Sistem informatic integrat de monitorizare şi modelare epidemiologică pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus în cazul transmiterii comunitare

Scop:
Dezvoltarea unui sistem informatic integrat (SII) de supraveghere și modelare epidemiologica pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus, care să asigure, prin intermediul modulelor funcționale software și aplicațiilor informatice de tip sursă deschisă (sau proprietar cu acces liber):

– geolocalizarea şi identificarea în mod anonimizat a grupurilor de persoane, locație geografica si alți parametri relevanți pentru o reacție de răspuns adecvata in domeniul sănătății publice;

– modelarea și simularea evoluției epidemiologice în timp pe modele de tip SIR (susceptibili, infectați, recuperaţi) şi analiză comparativă dinamica cu maparea rezultatelor pe hărți GIS și grafice de evoluție;

– triaj epidemiologic online in cazul persoanelor care solicită acces în spitale sau alte instituţii publice si identificarea situațiilor de risc.

Instituție responsabilă / instituții susținătoare: Serviciul de Telecomunicații Speciale / Agenția Spațială Română; Ministerul Sănătății.

Bugetul maxim al proiectului este de 800.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Soluții și sisteme pentru activități de monitorizare și lucru aerian în sprijinul sistemului de sănătate publică în cazul pandemiei COVID-19 utilizând sisteme UAS

Scop:
Dezvoltarea, testarea și operaționalizarea la nivel național a unei rețele de sisteme hibride (bazată pe aeronave fară pilot/drone/UAS) capabile de operare în spațiul aerian nesegregat (cu operare pe infrastructura semi-amenajată), cu capacități specifice pentru sistemul de sănătate publică în condiții epidemice și în situații de urgență, cu timp de reacție foarte scăzut (la nivel de minute).

Instituție responsabilă / instituții susținătoare: Institutul pentru Tehnologii Avansate / Agenția Spațială Română; Ministerul Sănătății.

Bugetul maxim al proiectului este de 1.200.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Dezvoltarea de soluții inovative pentru protecția personalului (expus profesional) și a populației împotriva contaminării cu virusul SARS-CoV-2

Scop:
Dezvoltarea, implementarea și integrarea de soluții inovative pentru protecția individuală a personalului și populației împotriva contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

Instituție responsabilă / susținătoare: Ministerul Afacerilor Interne / Ministerul Sănătății.

Bugetul maxim al proiectului este de 1.200.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Dezvoltarea de soluții inovative pentru decontaminare împotriva virusului SARS-CoV-2 (suprafețe, echipamente, spații închise și deschise)

Scop:
Dezvoltarea, implementarea și integrarea complexelor de soluții optime pentru decontaminarea suprafețelor, echipamentelor, spațiilor închise și deschise și a vehiculelor împotriva virusului SARS-CoV-2, pe criterii de eficiență a procesului și în funcție de obiectul decontaminării.

Instituție responsabilă / susținătoare: Ministerul Afacerilor Interne / Ministerul Sănătății.

Bugetul maxim al proiectului este de 700.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Dispozitive de decontaminare împotriva virusului SARS-CoV-2 (UV, microunde, raze X, biochimice, nanoparticule, altele)

Scop:
Dezvoltarea și realizarea de dispozitive ce utilizează metode fizice, chimice și biologice de decontaminare împotriva virusului SARS-CoV-2 (UV, microunde, raze X, biochimice, nanoparticule, suprafețe decontaminante, altele).

Instituție responsabilă / susținătoare: Agenția Spațială Română / Ministerul Sănătății.

Bugetul maxim al proiectului este de 700.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Dezvoltarea de prototipuri de ventilatoare cu parametri adaptați pentru asistarea paciențior infectați cu virusul SARS-CoV-2

Scop:
Dezvoltarea și realizarea de ventilatoare eficiente in cazul infecțiilor respiratorii acute severe, pentru asistarea paciențior infectați cu virusul SARS-CoV-2 la nivel de prototip.

Instituție responsabilă / susținătoare: Ministerul Sănătății / Ministerul Apărării Naționale.

Bugetul maxim al proiectului este de 1.200.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Dezvoltarea în regim de urgență a unor instrumente moleculare pentru evaluarea emergenței și re-emergenței COVID-19

Scop:
Crearea de instrumente moleculare pentru îmbunătățirea controlului răspândirii SARS-Cov-2 pentru estimarea riscurilor și pentru obținerea unor informații istorice despre circulația acestuia în populația asimptomatică pe baza datelor imunologice și elaborarea de ghiduri pentru managementul epidemiologic al pandemiei COVID-19.

Instituție responsabilă / susținătoare: Ministerul Sănătății / Ministerul Apărării Naționale.

Bugetul maxim al proiectului este de 700.000 lei.

  • Soluții – 2020 – 2 – Dezvoltarea de tehnologii și sisteme de diagnostic local și la distanta eficiente al infectării cu virusul SARS-CoV-2

Scop:
Dezvoltarea de tehnologii și sisteme de diagnostic (imagistică medicală, telemedicină, metode de diagnostic rapid, altele), pentru o reacție rapidă, aplicabile și în cazul persoanelor izolate la domiciliu sau în regim de carantină, care să prevină răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2.

Instituție responsabilă / susținătoare: Ministerul Sănătății / Ministerul Apărării Naționale.

Bugetul maxim al proiectului este de 500.000 lei.

Detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top